Povratak
Lipanj u Pleternici: “Pozivamo sve naše sadašnje i buduće posjetitelje da nam se pridruže kako bi osjetili toplinu zajedništva koju mi ovdje pružamo.”

Lipanj u Pleternici: “Pozivamo sve naše sadašnje i buduće posjetitelje da nam se pridruže kako bi osjetili toplinu zajedništva koju mi ovdje pružamo.”

Okupljanje u kafiću Segedac koji se sprema za otvorenje, bila je idealna prilika za najavu lipnja, mjeseca kada se slave dječje stvaralaštvo, baština i običaji kroz Lipanjske dana amaterskog stvaralaštva.

Lipanjska priča i ove godine započinje Cvjetićima glazbe, jedinim Dječjim tamburaškim festivalom u Pleternici, vikendom kada se spajaju dječja kreativnost, tradicija i ljubav prema izvornoj slavonskoj glazbi.  Kao uvertira u sam festival, vikend prije održat će se dječji malonogometni turnir Cvjetići nogometa 2024.

Vikend nakon toga, centar manifestacija se nakratko seli uz prostor uz Orljavu kada je na rasporedu tradicionalno gastronomsko natjecanje u pripremi fiša. Nakon što zadovolje svoja nepca slasnim zalogajima fiša i šarana s rašlji, posjetitelji se sele na Trg bećarca kako bi svi zajedno bodrili naše Vatrene u prvoj utakmici Europskog prvenstva 2024.

U nedjelju istog vikenda ponovno smo na Trgu bećarca kada je pozornica rezervirana za Smotru folklora kada će razna kulturno umjetnička društva iz Hrvatske, ali i šire, upoznati
brojne posjetitelje s bogatstvom tradicijskih običaja i nošnji.

-Uz sva naše manifestacije ćemo prigodno organizirati i prikladne sajmove. Uz Cvjetiće glazbe nas očekuje Dječji sajam nakon kojeg dolazi sajam lokalnih proizvoda pa ovim putem pozivam sve naše lokalne proizvođače da nam se jave i budu nam dragi gosti.- izjavila je Ivana Ketović Marijanović, direktorica Turističke zajednice Grada Pleternice.

Posljednji vikend lipnja predviđen je za Međunarodni konjički turnir CAI Pleternica u sklopu kojeg nas kao i svake godine očekuje jedan bogati cjelotjedni program.

-Turnir je ove godine obogaćen i nekim novinama. Po prvi puta ćemo imati izvlačenje startnih brojeva na Trgu bećarca kako bi upoznali sve vozače s cijelom našom turističkom ponudom i ovim prostorom na kojem uvijek rado i kvalitetno ugostimo sve naše posjetitelje.-rekao je Domagoj Katić, zamjenik gradonačelnice Pleternice.

-Lipanj je kao i svake godine vrijeme u Pleternici kada se okupe sve naše tvrtke, ustanove i udruge koje daju svoj maksimum i prezentiraju sve ono što rade tijekom cijele godine kako bi se svi Pleterničani i gosti Pleternice ugodno osjećali u našem Gradu pa pozivam sve naše sadašnje i buduće posjetitelje da nam se pridruže kako bi osjetili toplinu zajedništva koju mi ovdje pružamo. – zaključila je gradonačelnica Pleternice Marija Šarić.

Prijavnice i cjelokupni program Lipnja u Pleternici u prilogu.

prijavnica_sajam lokalnih proizvoda _ konjički turnir

prijavnica_izložba rukotvorina _ LIDAS

prijavnica_SAJAM LOKALNIH PROIZVODA _ Fišijada

FIŠIJADA 2024_prijavnica

Prijavnica DJEČJI SAJAM_Cvjetići glazbe 2024_2

natjecanje_naj okucnica_prijavnica 2024

Vezane vijesti

Muzej bećarca – ponosni partner 58. Međunarodne smotre folklora Zagreb

Pročitaj više

Međunarodni konjički turnir: „Pleternica u top 3 međunarodna zaprežna turnira u svijetu i najveći konjički turnir u Hrvatskoj“

Pročitaj više

Portal Pleternica.hr koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ovih stranica slažete se s korištenjem kolačića. Više o tome

Slažem se
Skip to content