Vijesti

Dodijeljena 21 potpora najmlađim stanovnicima Pleternice: “Radovi na vrtiću Kuzmica su u tijeku i želimo biti spremni što prije”

Pleternička gradonačelnica Marija Šarić je istaknula i kako je Grad Pleternica, uz dodijeljenu potporu na raspolaganje stavio niz pronatalitetnih mjera krenuvši od jedinstvenog gradskog dječjeg doplatka za svako dijete bez ograničenja, subvencioniranja troška vrtića, do potpore mladim obiteljima za kupnju nekretnine, a sve iz cilja kako bi maleni Pleterničani imali što bezbrižnije djetinjstvo u svom gradu.

Pročitaj više

Šarić: “Želimo osigurati da svako dijete ima mjesto u vrtiću i nastavljamo s planom proširenja područnih vrtića”

- Prilike i sredstva imamo za izgradnju i ovakvim načinom želimo osigurati da svako dijete s našeg područja ima mogućnosti pohađati vrtić i biti dijelom vrtićkog obrazovanja. Upravo iz tog razloga mi s izgradnjom ovakvih, područnih vrtića, nećemo stati niti nakon dovršetka ovoga u Kuzmici nego nastavljamo dalje. Projekti su u fazi pripreme i čekamo nove natječaje i nova sredstva - istaknula je Marija Šarić, gradonačelnica Pleternice.

Pročitaj više

Međunarodnim kongresom Štamparovi dani započelo mjesec konferencija u Pleternici: “Vjerujem kako možemo postati kvalitetan centar za konferencije i kongrese”

Nakon Štamparovih dana, već idući tjedan dolazi još jedna međunarodna konferencija, 3. po redu  Međunarodna konferencija kulturne baštine, tjedan iza konferencija u povodu rođendana Poduzetničkog centra Pleternica, a nakon nje Seminar tambure. Tokom svibnja će se održati i konferencija o upravljanju vodama i konferencija o korištenju solarne energije.

Pročitaj više

Nove aktivnosti mladih: “Aktivno smo uključeni u aktivnosti Grada, a imamo priliku i realizirati svoje ideje”

Projektom Mladi u zajednici, udruga Mladi za mlade, uz podršku Grada Pleternice, uspješno je opremila Klub za mlade u samom centru grada. Prostor je iskorišten i nakon edukacije za zajedničko druženje. Klub za mlade prostor je u kojemu mladi mogu svakodnevno boraviti, družiti se, provoditi kvalitetno vrijeme, učiti ili se zabavljati - rekla je Iva Glibo, predsjednica Udruge Mladi za mlade Pleternice

Pročitaj više

Portal Pleternica.hr koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ovih stranica slažete se s korištenjem kolačića. Više o tome

Slažem se
Skip to content