“Nova latica Tratinčice”

“Nova latica Tratinčice”

Naziv projekta: Nova latica Tratinčice

Nositelj projekta: dječji vrtić Tratinčica

Partner na projektu: Grad Pleternica

Razdoblje provedbe projekta: 18 mjeseci

Ukupna vrijednost projekta: 804.740,83 kn

Kontakt osoba za više informacija: Nikolina Hačka, ravnateljica DV Tratinčica

Sažetak projekta: Provođenje projekta jamči obiteljima lakše usklađivanje obiteljskih i poslovnih obveza, što utječe na pozitivniju društvenu klimu u sredini, manje stresa za roditelje, a mnogo prednosti za djecu. Time je svima u cilju da se sve projektne aktivnosti održe i dalje, da djeca napreduju, a roditelji budu zadovoljniji i time se postiže vedrija slika samog društva te se garantira uspješan rad vrtića i ostanak obitelji u zajednici. Osiguravanje usluga koje doprinose ravnoteži poslovnog i obiteljskog života obitelji s uzdržavanim članovima uključenim u programe ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja: pružanje usluge produljenog radnog vremena vrtića za 4 sata, razvijeni novi programi – minimalno jačanje kapaciteta stručnjaka kroz edukacije: terapeutske igre za 24 odgojitelja, montesori program za 4 odgojitelja, 24 odgojitelja za poticanje kreativnosti, zaposlene 2 odgojiteljice za provedbu produženog rada vrtića, zaposlene 2 stručne osobe u produženom boravku za razvoj posebnih programa i rad sa djecom s posebnim potrebama, zaposlena 2 pomoćna radnika za rad u produženom boravku.

Dodatnim edukacijama jačati će se stručne kompetencije odgojitelja i suradnika, što će poboljšati kvalitetu usluga vrtića te time i kvalitetu i održivost. Projekt je koncipiran na način da njegovi ciljevi povećaju broj djece u vrtiću u kojemu rade stručne osobe, educirane kroz projekt. Dodatne stručne osobe povećat će broj usluga i kvalitetu istih čime će se osigurati održivost kvalitete. Partner u projektu, Grad Pleternica, podržava rad vrtića kroz proračun, a i planira isto nastaviti i u budućnostima, što je predviđeno kroz projekciju prihoda. Na redovnim sastancima projektnih timova razrađuju se nove ideje za nove projekte koji će se financirati, djelomično iz proračunskih izvora a djelomično iz sredstava ESF fonda.

 

 

Datoteke o projektu

Portal Pleternica.hr koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ovih stranica slažete se s korištenjem kolačića. Više o tome

Slažem se
Skip to content