Zaželi i ostvari

Zaželi i ostvari

Vrijednost projekta:  3.067.873,91 kn

Prijavitelj:  Grad Pleternica

Partneri:  

  1. Centar za socijalnu skrb Požega – CZSS će pomoći u odabiru korisnika koji će primati uslugu pomoći u kući kako ne bi došlo do „preklapanja“ korisnika koji takvo ili slično pravo koriste u okviru neke druge mjere.
  2. Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Požega – osigurati će dokaze o pripadnosti ciljnim skupinama prema tablici i uputama za prijavitelja. HZZ najbolje raspolaže sa informacijama koje su potrebne u svrhu osposobljavanja žena ovisno o potrebama na lokalnom tržištu rada i deficitarnim zanimanjima te ćemo zajedničkim snagama birati smjer dodatnog obrazovanja/osposobljavanja, a sve s ciljem kako bi žene po završetku projekta bile konkurentnije na tržištu rada.

Trajanje:  30 mjeseci (provedba od 1.prosinca 2017. – svibnja 2020.)

Cilj projekta: Omogućiti pristup zapošljavanju i tržištu rada teže zapošljivoj skupini žena na ruralnom području. Projektnim aktivnostima želi se povećati razina znanja i vještina ciljne skupine kako bi bila konkurentnija na tržištu rada u lokalnoj zajednici nakon završetka projekta te poticanje socijalne uključenosti i povećanje razine kvalitete života krajnjih korisnika.

Ciljna skupina: Nezaposlene žene prijavljene u evidenciji HZZ-a PU Požega bez obzira na duljinu prijave u evidenciju s najviše završenim srednjoškolskim obrazovanjem s naglaskom na starije od 50 godina.

Indikatori:  nezaposleni, uključujući dugotrajno nezaposlene –  22, broj krajnjih korisnika kojima će se pružati usluga pomoći u kući minimalno 88

Opis projekta: 

Projekt ima za cilj organizacirati skrb za starije i nemoćne osobe u okruženju njihovog doma, zaposliti teže zapošljivu skupinu žena, osigurati im obrzovanje/osposobljavanje kako bi nakon završetka projekta bile konkurentnije na tržištu rada. Ciljne skupine koje ćemo obuhvatiti projektom su: nezaposlene žene prijavljene u evidenciju nezaposlenih HZZ-a PU Požega bez obzira na duljinu prijave u evidenciju s najviše završenom srednjoškolskim obrazovanjem s naglaskom na starije od 50 godina. Pored zapošljavanja, projekt  pridonosi poboljšanju kvalitete života  osoba starije životne dobi, kojima će se kroz pružanje konkretne pomoći u obavljanju svakodnevnih životnih aktivnosti osigurati dulji i kvalitetniji boravak u vlastitom domu. Činjenica da živimo u vrijeme produženog vijeka starijih osoba  što logično prati i činjenica da je svakoga dana sve veći broj starijih osoba. U cilju pravičnije skrbi o starijim osobama koje žive u vlasititom domu te očuvanja njihovog dostojanstva i prava na izbor projektnim prijedlogom osiguravamo pristup pravima i uslugama kojima se  poboljšava kvaliteta njihovog života te im olakšava  obavljanje svakodnevnih poslova. Zajedničkim djelovanjem  moguće je stvoriti uvjete za dostojanstveno, kvalitetno, sigurno i aktivno življenje kako starijih osoba tak i žena  koje će se zaposliti te nihovih obitelji.

Dodana vrijednost projekta: Stjecanje samopouzdanja, društveni kontakti kojih do ovog projekta možda nije bilo, promjena svijesti kod pojedinca da može svojim trudom nešto naučiti, u životu promijeniti nešto na bolje i jednostavno sebi pomoći.

 

Elementi:

  1. Organizacija i provedba izvođenja programa obrazovanja/osposobljavanja i ostale edukacije
  • Troškovi osposobljavanja/edukacije za žene i prijevoza na osposobljavanje/edukaciju – 22 osobe
  1. Pomoć u kući starijim i nemoćnim osobama te osobama s invaliditetom
  • Troškovi plaća žena i prijevoza do mjesta rada – 22 osobe
  • Nabava bicikala – 22 bickikla
  • Trošak potrepština za krajnje korisnike (sapun, toaletni papir, ubrusi, jednokratne rukavice, sredstva za čišćenje) – za minimalno 88 korisnika
  1. Promidžba i vidljivost
  1. Upravljanje projektom i administracija

 

EU
Fotografije
Datoteke o projektu

Portal Pleternica.hr koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ovih stranica slažete se s korištenjem kolačića. Više o tome

Slažem se
Skip to content