Povratak
10 puta više – pleterničkim poduzetnicima milijun kuna potpora u 2018.

10 puta više – pleterničkim poduzetnicima milijun kuna potpora u 2018.

Pleternica u novu 2018. godinu ulazi sa novim gospodarskim programom koji u svojim mjerama sadržava poticaje u visini milijun kuna. Prezentirala je to pleternička gradonačelnica Antonija Jozić na današnjoj tiskovnoj konferenciji.

– Nakon godina ulaganja u opremanje industrijske zone odlučili smo stvoriti jedan okvir kako bi dodatno potaknuli gospodarski rast. Uz razne mjere koje će biti na raspolaganju poduzetnicima kroz ovih milijun kuna bit će i dodatne mjere koje će se evidentirati kroz oslobođenje od plaćanja – rekla je Jozić.

Dodala je i kako na primjeru jedne tvrtke koja bi u prerađivačkoj industriji otvarala novi pogon u pleterničkoj industrijskoj zoni i zapošljavala 20 novih radnika subvencije idu i do 380 tisuća kuna. – Tu je poticaj na novozaposlenu osobu u iznos od 6.000 kuna, oslobođenje komunalnog doprinosa na izgradnju hale. Oslobođenje komunalne naknade u prvoj godini u iznosu od 100 posto, drugoj 80 posto i tako dalje. Nadalje svaki poduzetnik koji u zoni bude gradio novu proizvodnu halu dobit će besplatno priključak struje snage 20 kW, priključak na vodovod i odvodnju. Uzmemo li u obzir sve te faktore radi se o bitnim olakšicama poduzetnicima s kojima partnerskim odnosom želimo dati dodatni zamah gospodarstvu – zaključila je Jozić.

Program gospodarstva će se naći na sjednici Gradskog vijeća u utorak 19. prosinca kada će biti i službeno usvojen.

Vezane vijesti

Novih 80 tisuća eura osigurano za investicije u pleterničku sportsku infrastrukturu

Pročitaj više

Nastavak realizacije planova mjesnih odbora: „Osim postavljanja javne rasvjete, uređena su dječja igrališta i poljski putevi“

Pročitaj više

Portal Pleternica.hr koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ovih stranica slažete se s korištenjem kolačića. Više o tome

Slažem se
Skip to content