Povratak
30. jubilarni Dječji tamburaški festival Cvjetići glazbe: „Nema boljeg načina da sačuvamo ono što imamo nego preko naše djece.“

30. jubilarni Dječji tamburaški festival Cvjetići glazbe: „Nema boljeg načina da sačuvamo ono što imamo nego preko naše djece.“

-Moramo se brinuti da baština živi i da živi tamburaška glazba jer pored svih ovih izazova koji nas okružuju to nije jednostavno.- Marija Šarić.

Vikend kada se spajaju dječja kreativnost, tradicija i ljubav prema izvornoj slavonskoj glazbi je pred nama. Trideseta jubilarna obljetnica jedinog Dječjeg  tamburaškog festivala u Hrvatskoj, kada svo bogatstvo dječjeg stvaralaštva dolazi do punog izražaja, idealna je uvertira za lipanj.

U odnosu na prethodne godine, ove godine imamo i neke promjene. Prva večer će biti interpretacijsko-retrospektivna večer. Pod interpretacijsko se podrazumijeva da će se moći pjevati, kao i do sada, tamburaške pjesme, a retrospektivno znači da će se moći izvoditi pjesme sa Cvjetića glazbe.

-Ove godine imamo 26 prijava, to je stvarno veliki broj. Uspjeli smo podijeliti izvođače na dvije večeri, što nam prošle godine nije bio slučaj. Prvu večer smo malo izmijenili, bit će interpretacijska i retrospektivna večer, dakle imat ćemo pjesme koje su bile prošle godine na Cvjetićima glazbe, uz naravno poznate tamburaške hitove.“ – rekao je Valentin Petranović, predsjednik glazbenog društva Cvjetići glazbe.

Kao i prošle godine, pod pokroviteljstvom Grada Pleternice, pobjednik osvaja snimanje glazbenog spota za svoju pjesmu.

-Nema boljeg načina da sačuvamo ono što imamo nego preko naše djece i da oni to prenose na buduće generacije. 30. godina postojanja ovog festivala znak je da smo na dobrom putu. Moramo se brinuti da baština živi i da živi tamburaška glazba jer pored svih ovih izazova koji nas okružuju to nije jednostavno.-izjavila je gradonačelnica Pleternice Marija Šarić.

-Mi se trudimo da taj spot i takva vrsta glazbe bude što kvalitetnije jer što više djeca slušaju tamburašku glazbu, oni će početi pjevati te pjesme. Želimo da taj zvuk i kvaliteta spota bude na jednoj kvalitetnijoj razini, a pobjednička pjesma će se pjevati i u revijalnom dijelu požeškog festivala Zlatne žice Slavonije. To nije u nekakvom materijalnom smislu nagrada, ali je promocija tvoje pjesme i uspomena za cijeli život.“ –zaključio je Petranović.

Po uzoru na prošlu godinu, sve izvođače u njihovim nastupima će pratiti tamburaški ansambl Glazbene škole Požega.

 

Vezane vijesti

Baština živi: senzacionalan vikend u Pleternici ispunjen baštinom, gastronomijom i sportom

Pročitaj više

Vikend prepun sadržaj za sve uzraste: „Kad zajedno radimo, svi zajedno i uživamo u tome.„

Pročitaj više

Portal Pleternica.hr koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ovih stranica slažete se s korištenjem kolačića. Više o tome

Slažem se
Skip to content