Povratak
Bzenica ugostila županijsko natjecanje u lovnom streljaštvu

Bzenica ugostila županijsko natjecanje u lovnom streljaštvu

Lovci su se okušali i u revijalnom gađanju siluete vepra u trku, a tri najuspješnija pojedinca su Ivan Grbić (LD „Vranovac, Vetovo) s 15 pogodaka, Tomislav Krmpotić (LD“Jelen“, Požega) sa 14 i Ivica Pospišil (LD „Slavonac“, Kutjevo) s 13 pogodaka.

Na strelištu Bzenica, nedaleko od Pleternice, Lovački savez Požeško-slavonske županije organizirao je jučer tradicionalno natjecanje lovaca u sve tri discipline lovnog streljaštva: lovački trap, parkur i karabin (stojeća meta srnjaka), uz revijalno gađanje siluete vepra u trku. Od 29 županijskih članica sudjelovale su 22 ekipe s više od 130 strijelaca. Prigodnim pozdravnim riječima sudionicima natjecanja obratili su se, poželjevši im uspješne rezultate, predsjednik županijskog LS-a Branko Bertelović, županica Antonija Jozić i gradonačelnica Pleternice Marija Šarić koja je simboličnim ispaljivanjem hitaca otvorila ovo natjecanje.

Ovogodišnji ekipni prvak županijskog Lovačkog saveza u lovnom streljaštvu je Lovačko društvo „Vidra „ iz Čaglina sa 194 boda, drugi je LD „Slavonac“ iz Kutjeva (177), a trećeplasirani LD „Fazan“ iz Pakraca (176). Pobjednička ekipa nastupila je u sastavu: Tomislav Sarajlić, Dario Sarajlić, Ivan Minarik, Marijan Ljubas, Tihomir Lovrić i Dario Rusan. Među pojedincima prvo mjesto je osvojio Goran Novak („Fazan“, Pakrac) sa 47 pogodaka , drugo Domagoj Gilanj ((LD „Dilj, Buk) sa 46 , koliko je imao i treći Ante Vitalia ( LD „Jelen“, Požega). Najuspješnijim ekipama i pojedincima predstavnici Lovačkog saveza PSŽ-a uručili su pehare.

Lovci su se okušali i u revijalnom gađanju siluete vepra u trku, a tri najuspješnija pojedinca su Ivan Grbić (LD „Vranovac, Vetovo) s 15 pogodaka, Tomislav Krmpotić (LD“Jelen“, Požega) sa 14 i Ivica Pospišil (LD „Slavonac“, Kutjevo) s 13 pogodaka. Organizator je prvoplasiranom natjecatelju uručio lovački prsluk, drugoplasiranom kapu, a trećeplasiranom majicu.

 

tekst i foto: I.Tomić/pozeskivodic.com

Vezane vijesti

Baština živi: senzacionalan vikend u Pleternici ispunjen baštinom, gastronomijom i sportom

Pročitaj više

Vikend prepun sadržaj za sve uzraste: „Kad zajedno radimo, svi zajedno i uživamo u tome.„

Pročitaj više

Portal Pleternica.hr koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ovih stranica slažete se s korištenjem kolačića. Više o tome

Slažem se
Skip to content