Povratak
Djeca u sklopu “Naj-akcije” videoanimacijom prikazala mogućnosti koje Pleternica pruža

Djeca u sklopu “Naj-akcije” videoanimacijom prikazala mogućnosti koje Pleternica pruža

Posebnu zahvalu upućujem našim vrijednim udrugama i ustanovama koji svakodnevno rade na razbijanju predrasuda o manjku sadržaja za djecu, a Društvu naša djeca koji informiraju, prezentiraju i umrežavaju - izjavila je gradonačelnica Marija Šarić uz čiju je podršku provedena akcija.

Grad Pleternica u suradnji s Društvom naša djeca Pleternica i Dječjim gradskim vijećem prijavljuje Naj-akciju „Pleternica – grad prijatelj djece!“, a sve u sklopu natječaja kojeg provodi Središnji koordinacijski odbor akcije „Gradovi i općine-prijatelji djece“.

Ovogodišnja naj-akcija obuhvaćala je izradu video animacije koja će prikazivati mogućnosti za djecu u Gradu Pleternici u različitim područjima kako bi se djeca mogla opredijeliti za ono što je u skladu s njihovim interesima i potrebama. Potaknut će ih na kvalitetno provođenje svojeg slobodnog vremena u različitim područjima, kao što su sport, glazba, ples, zabava i rekreacija, volonterstvo, očuvanje kulturne baštine i dr. U suradnji s lokalnim udrugama i institucijama, cilj je bio prikazati putem zanimljive video animacije kako Grad čuva i brani status „prijatelja djece“ te stvoriti još ljepše okruženje za odrastanje u zajednici.

– Ono što posebno nadahnjuje i veseli je uključenost djece u provedbu koja je koordinirala cijelom akcijom. Dogovoren je koncept provedbe naj-akcije te raspoređene obaveze. Svoje slobodno vrijeme djeca su iskoristila na prikupljanje materijala za izradu video animacije. Naj-akcija provedena je volonterski uz pomoć donacije Grada Pleternice – izjavila je koordinatorica Valentina Stojčević.

– Brojni su sadržaji u našemu gradu koji našim najmlađim sugrađanima omogućavaju sadržajno, zanimljivo i druženjem ispunjeno djetinjstvo. Posebnu zahvalu upućujem našim vrijednim udrugama i ustanovama koji svakodnevno rade na razbijanju predrasuda o manjku sadržaja za djecu, a Društvu naša djeca koji informiraju, prezentiraju i umrežavaju – izjavila je gradonačelnica Marija Šarić uz čiju je podršku provedena akcija.

Vezane vijesti

Dovršavaju se radovi na nogostupu u Brodskom Drenovcu: „Cilj nam je izgradnja ili rekonstrukcija nogostupa u svim naseljima“

Pročitaj više

Započela redovita proljetna sustavna deratizacija na području cijeloga grada

Pročitaj više

Portal Pleternica.hr koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ovih stranica slažete se s korištenjem kolačića. Više o tome

Slažem se
Skip to content