Povratak
Dodjeljena sredstva novorođenima: “Želimo participirati i pomoći roditeljima”

Dodjeljena sredstva novorođenima: “Želimo participirati i pomoći roditeljima”

Uz ovaj skromni poklon u daljnjem razvoju vašeg djeteta vas očekuju brojne mogućnosti. Svakako je tu infrastruktura u vidu vrtića koja vas zasigurno najviše zanima, a na području koje smo ove godine otvorili podružnicu u Kuzmici te planiramo još jednu u Gradcu - rekla je Marija Šarić, gradonačelnica Pleternice.

Dodjeljena su sredstva za 20-ero novorođenih na području Pleternicu u zadnjem kvartalu prethodne godine. Samim time evidentiran je i konačni broj novorođenih u 2023. godini. On je 87, a isti broj novorođenih je zabilježen i u prethodnoj 2022. godini.

– Prosjek posljednjih 10 godina je 90 djece po godini, naravno želja nam je da ih bude što više, ali važno je primjetiti i konstantno održavanje, a poneke godine i porast novorođenih – rekla je Marija Šarić, gradonačelnica Pleternice.

Prilikom dodjele prigodnog dara djeci, koje se tradicionalno održava u Dječjem vrtiću Tratinčica u Pleternica Šarić je upoznala roditelje sa mjerama koje imaju na raspolaganju.

– Uz ovaj skromni poklon u daljnjem razvoju vašeg djeteta vas očekuju brojne mogućnosti. Svakako je tu infrastruktura u vidu vrtića koja vas zasigurno najviše zanima, a na području koje smo ove godine otvorili podružnicu u Kuzmici te planiramo još jednu u Gradcu. Tu je i gradski dječji doplatak, ali i brojne druge mjere kojima želimo makar dijelom participirati i pomoći vama kao roditeljima – istaknula je Šarić.

Vezane vijesti

Novih 80 tisuća eura osigurano za investicije u pleterničku sportsku infrastrukturu

Pročitaj više

Nastavak realizacije planova mjesnih odbora: „Osim postavljanja javne rasvjete, uređena su dječja igrališta i poljski putevi“

Pročitaj više

Portal Pleternica.hr koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ovih stranica slažete se s korištenjem kolačića. Više o tome

Slažem se
Skip to content