Povratak
I naše su političarke dale svoj doprinos kreiranju EU politika

I naše su političarke dale svoj doprinos kreiranju EU politika

Gradonačelnica Marija Šarić sudjelovala je na Konferenciji o budućnosti Europe #CoFoE – Uloga žena u kreiranju Europe budućnosti, održanoj 14. srpnja u Nacionalnom parku Plitvička jezera. Na konferenciji su sudjelovali predsjednik Vlade Andrej Plenković, ministrica poljoprivrede Marija Vučković, ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak, ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac, ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek, županica Požeško-slavonske županije Antonija Jozić, saborske zastupnike, članice Zajednice žena “Katarina Zrinska”, gradonačelnice i načelnice.
Konferencija je održana s ciljem da žene u politici izraze svoje mišljenje o političkim i društvenim procesima koje će se implementirati ?? politike. Brojne naše političarke pozicionirale su se u europskim organizacijama i institucijama, poput Dubravke Šuica koja je potpredsjednica Europske komisije, Marije Pejčinović Burić kao glavne tajnice Vijeća Europe, Ivane Maletić koja je sutkinje na Europskom revizorskom sudu, Maje Markovčić Kostelac, ravnateljice Europske agencije za sigurnost mora te Tamare Laptoš koja je imenovana europskim javnim tužiteljem iz Hrvatske.
Bila mi je velika čast sudjelovati po prvi puta na ovakvoj konferenciji. Posebno je važno naglasiti kako kroz ovakva događanja i tematske skupove imamo priliku iznijeti svoje mišljenje i potrebe naših krajeve, te da će se isto kao zaključak predložiti prilikom izrade EU politika. Stoga je izuzetno važno sudjelovati, a nadam se da će  primjer svih nas žena u politici potaći i druge žene da se aktivnije uključe u politiku i daju svoj doprinos kreiranju ljepše budućnosti za našu djecu- izjavila je gradonačelnica Šarić.

Konferencija o budućnosti Europe niz je rasprava koje vode građani, a omogućit će ljudima iz cijele Europe da podijele svoje ideje i doprinesu oblikovanju naše zajedničke budućnosti. Ovo je prva takva konferencija. Riječ je o velikom paneuropskom demokratskom projektu bliskom građanima i novom javnom forumu za otvorenu, uključivu i transparentnu raspravu s građanima o nizu prioriteta i izazova.

Vezane vijesti

Lipanj u Pleternici: “Pozivamo sve naše sadašnje i buduće posjetitelje da nam se pridruže kako bi osjetili toplinu zajedništva koju mi ovdje pružamo.”

Pročitaj više

Pleternica domaćin poluzavršnog Državnog natjecanja iz mini nogometa: “Fair Play mora biti osnova svakog sporta!”

Pročitaj više

Portal Pleternica.hr koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ovih stranica slažete se s korištenjem kolačića. Više o tome

Slažem se
Skip to content