Povratak
Jozić najavljuje izgradnju višestambenih zgrada: “Prvi korak je iskaz interesa građana”

Jozić najavljuje izgradnju višestambenih zgrada: “Prvi korak je iskaz interesa građana”

Rok za predaju popunjenih anketnih upitnika je 30 dana od dana objave ovoga poziva, odnosno najkasnije do 25. lipnja 2020. godine.

Program poticanja stanogradnje Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama već je poznat javnosti, a temeljem upita građana Grad Pleternica se odlučio putem tog programa krenuti u izgradnju stambenih zgrada u užem centru grada.

– Desetljećima nije bilo gradnje višestambenih zgrada u Pleternici, a mi trenutačno raspolažemo parcelama u užem centru grada. Konkretno radi se o parcelama u ulici Ive Tomića Baje koje će se staviti u funkciju izgradnje POS-ovih stanova za građane koji na taj način žele riješiti stambeno pitanje. Posebice tu mislimo na mlade obitelji koje po povoljnijim uvjetima mogu doći do vlastitog stana – kaže Antonija Jozić, gradonačelnica Pleternice.

Prvi korak u procesu je ispunjavanje ankete od strane građana koji nemaju riješeno stambeno pitanje, a zainteresirani su za rješavanje istoga putem Programa društveno poticajne stanogradnje (POS).

– Pozivam građane da se prijave kroz informativni anketni upitnik i ukoliko bude zainteresiranih pristupit ćemo sklapanju ugovora s APN-om oko pripreme dokumentacije i izgradnje – zaključuje Jozić.

Više o samom Programu poticane stanogradnje pročitajte na službenim web stranicama Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja i na službenim web stranicama Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama.

Anketni upitnik može se preuzeti osobno u Jedinstvenom upravnom odjelu Grada Pleternice, Trg hrvatskih branitelja 1, Pleternica, kao i na službenoj web stranici Grada Pleternice. Ispunjen i potpisan upitnik dostavite na adresu: Grad Pleternica, Trg hrvatskih branitelja 1 ili skeniran poslati na adresu: grad@pleternica.hr

Rok za predaju popunjenih anketnih upitnika je 30 dana od dana objave ovoga poziva, odnosno najkasnije do 25. lipnja 2020. godine.

Vezane datoteke

Vezane vijesti

Dovršavaju se radovi na nogostupu u Brodskom Drenovcu: „Cilj nam je izgradnja ili rekonstrukcija nogostupa u svim naseljima“

Pročitaj više

Započela redovita proljetna sustavna deratizacija na području cijeloga grada

Pročitaj više

Portal Pleternica.hr koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ovih stranica slažete se s korištenjem kolačića. Više o tome

Slažem se
Skip to content