Povratak
Jušić: “Naš dom je na raspolaganju svim našim mještanima, a ovom obnovom dobivamo uvjete 21. stoljeća”

Jušić: “Naš dom je na raspolaganju svim našim mještanima, a ovom obnovom dobivamo uvjete 21. stoljeća”

- Dokaz je to ravnomjernog ulaganja u sva naselja koja administrativno pripadaju Pleternici tvrdi Antonija Jozić, gradonačelnica Pleternice.

Radovi na obnovi zgrade Dobrovoljnog vatrogasnog društva Buk treća su po redu kapitalna investicija koja se realizira na području istoimenog Mjesnog odbora. Podsjetimo kako su projektima energetske obnove uređene i obnovljene zgrade KUD-a Svilenka te NK BSK Buk.

– Dokaz je to ravnomjernog ulaganja u sva naselja koja administrativno pripadaju Pleternici tvrdi Antonija Jozić, gradonačelnica Pleternice.

Projekt vrijedan 615 tisuća kuna obuhvaća izmjenu krovišta, fasadu i izmjenu stolarije te su ti radovi već u poodmakloj fazi, tako da se već naziru obrisi novog izgleda vatrogasnog doma u Buku.

– Osim radova u sklopu projekta izvode se i radovi unutarnjeg uređenja prostora tako da sam sigurna kako će drugo najstarije dobrovoljno vatrogasno društvo na području Pleternice, ali i mještani ovog Mjesnog odbora biti zadovoljni novim uvjetima u njihovom domu – kaže Jozić.

Da je tome tako potvrđuje i predsjednik DVD-a Buk Vinko Jušić. – Zahvalni smo gradonačelnici Jozić i Gradu Pleternici što su prepoznali želje i potrebe, ne samo našeg društva već cijele ove zajednice. Jer, vatrogasno društvo sa svojim resursima radi i služi cijelom naselju, pa tako i naša infrastruktura, naš dom i svi pripadajući objekti služe cijelom mjestu, svim društvima i udrugama te pojedinačnim potrebama naših članova i stanovnika. Konačnim uređenjem dobit ćemo jedan prostor primjeren 21. stoljeću – kaže Jušić.

Obnova zgrade vatrogasnog društva Buk sufinancirana EU sredstvima u visini 60 posto te je jedan od 10 istovrsnih projekata Grada Pleternice ukupno vrijednih preko 25 milijuna kuna.

 

Vezane vijesti

Dovršavaju se radovi na nogostupu u Brodskom Drenovcu: „Cilj nam je izgradnja ili rekonstrukcija nogostupa u svim naseljima“

Pročitaj više

Započela redovita proljetna sustavna deratizacija na području cijeloga grada

Pročitaj više

Portal Pleternica.hr koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ovih stranica slažete se s korištenjem kolačića. Više o tome

Slažem se
Skip to content