Povratak
Konstituirajuća sjednica novog saziva Dječjeg gradskog vijeća

Konstituirajuća sjednica novog saziva Dječjeg gradskog vijeća

Zajedno učinimo Pleternicu ljepšim mjestom za življenje kako bi i vi ovdje jednog dana osnovali svoje obitelji - izjavila je Marija Šarić, gradonačelnica Pleternice

U ponedjeljak je otvoren Dječji tjedan u Pleternici, a u sklopu njega održana je i konstituirajuća sjednica novog saziva Dječjeg gradskog vijeća kako bi se izabrao njihov novi dječji gradonačelnik. Kratku riječ dobrodošlice vijećnicima je uputila voditeljica Dječjeg gradskog vijeća Valentina Stojčević te je istaknula i pohvalila dosadašnje vodstvo.

– Dječji vijećnici aktivno sudjeluju u radu i životu našega grada, ostvaruju dječja prava, iznose prijedloge novih aktivnosti te donose odluke koje će povećati kvalitetu života djece u gradu. Svima želim puno uspjeha i sreće u radu, novih ideja i aktivnosti – rekla je Stojčević.

Dužnost dječje gradonačelnice je u protekle dvije godine obnašala Marta Gabrek koja je zahvalila na povjerenju.

– Želim zahvaliti gradonačelnici gospođi Mariji Šarić te voditeljici Valentini Stojčević na izvrsnoj dvogodišnjoj suradnji. Također želim naglasiti da su sve kreativne ideje i snovi Dječjeg gradskog vijeća sa zadovoljstvom ispunjeni od strane Grada. Vjerujem da će i dalje svi prijedlozi od strane Dječjeg vijeća predloženi Gradskom vijeću biti uvaženi i ispunjeni – izjavila je Marta.

Riječi ohrabrenja djeci uputila je gradonačelnica Marija Šarić te ih pozvala da izreknu sve što misle i sve što žele promijeniti kako bi Grad Pleternicu zajedno učinili ljepšim mjestom za život gdje će i oni jednog dana osnovati svoje obitelji.

Za novu dječju gradonačelnicu je izabrana učenica Rafaela Adžidović, a za njezine zamjenice izabrane su učenice Ana Blagojević i Rita Srdarević.

Na kraju sjednice, vijećnici su pozvani da postave pitanja gradonačelnici Šarić kako bi saznali sve što ih zanima te predložili neke nove ideje. Osim s vijećnicima, gradonačelnica se podružila i s učenicima područnih škola u Buku i Zagrađu kako bi uz topli kakao i kroasane porazgovarali o svemu što njih zanima i što bi željeli promijeniti u Gradu.

-Uvijek mi je u interesu poslušati potrebe djece na području Grada Pleternice, što bi trebalo popraviti ili ostvariti. One stvari što je moguće napraviti, svakako ćemo staviti u plan i pokušati ih realizirati što prije. Popravak dječjih igrališta i nabava novih sprava je nešto što ćemo ostvariti u vrlo kratkom vremenu kako bi se djeca dobila kvalitetne prostori za druženje i stvaranje novih uspomena.- izjavila je u toj prigodi Šarić.

Kroz cijeli tjedan je pripremljen niz različitih aktivnosti za djecu, kao i današnja radionica za predškolce na Gradskoj tržnici u Pleternici. Osim u raznim radionicama, predškolci su sudjelovali i u odabiru najboljeg domaćeg voćnog namaza. Sve aktivnosti koje su iza pogledajte u galeriji, a one koje nas još očekuju do kraja tjedna možete pogledati na plakatu u prilogu.

Vezane vijesti

Novih 80 tisuća eura osigurano za investicije u pleterničku sportsku infrastrukturu

Pročitaj više

Nastavak realizacije planova mjesnih odbora: „Osim postavljanja javne rasvjete, uređena su dječja igrališta i poljski putevi“

Pročitaj više

Portal Pleternica.hr koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ovih stranica slažete se s korištenjem kolačića. Više o tome

Slažem se
Skip to content