Povratak
Lipanj u Pleternici: „U 30 dana smo osigurali sadržaj za sve dobne i interesne skupine“

Lipanj u Pleternici: „U 30 dana smo osigurali sadržaj za sve dobne i interesne skupine“

Vjerujem kako će ovogodišnji lipanj sa svojim manifestacijama okupiti velik broj posjetitelja i sudionika - rekla je Marija Šarić, gradonačelnica Pleternice

Lipanjski dani amaterskog stvaralaštva u Pleternici i ove godine obuhvatit će skladan program dobro poznatih tradicionalnih manifestacija, ali i dodatnih sadržaja ispunjenih tradicijom, kulturnom baštinom, gastronomijom i sportom.

– Mjesec pleterničkih manifestacija otvaraju naši najmlađi, jedinim dječjim tamburaškim festivalom u Hrvatskoj. Kao i prijašnjih godina program Cvjetića glazbe koncipiran je na način da će posjetitelji prve večeri festivala uživati u interpretacijama poznatih tamburaških skladbi, dok je druga večer rezervirana za premijerno izvođenje autorskih pjesama naših Cvjetića – rekla je Ivana Ketović Marjanović, direktorica Turističke zajednice Grada Pleternice.

Nakon dječjeg glazbenog festivala i uvoda u lipanj, centar manifestacija seli na prostor uz Orljavu i to u gastro ritmu.

– U subotu nam je na rasporedu tradicionalna pleternička Fišijada, a u nedjelju istog vikenda pozornica je rezervirana za folkloraše koji ove godine slave jubilarnih 40 godina Smotre folklora LIDAS – upoznaje Ketović Marjanović.

Osim prepoznatih glavnih manifestacija, planirane su i brojne popratne aktivnosti kojima je cilj osigurati sadržaj za sve, od najmlađih do najstarijih građana i gosti Pleternice, poput nogometnog kupa Grada Pleternice, turnira, Cooking showa za mlade, izložbe slavonskih rukotvorina, sajmova lokalnih proizvoda, šahovskog turnira i drugih.

Niti konjički turnir neće proteći bez dodatnog sadržaja pa će tog vikenda hipodrom postati mjesto dobrog provoda zahvaljujući koncertu legendarnih Slavonskih lola, domaćeg sastava Zlatna dolina i nastupu komičara Marka Dejanović i Gorana Vinčića.

– Uz sve navedene aktivnosti koje smo ostvarili u suradnji sa Gradom i turističkom zajednicom očekuje nas bogat sportski program na najvećem do sada međunarodnom konjičkom turniru. O natjecateljima i zemljama sudionicama ćemo svakako komunicirati kada se završe prijave no već sad znamo da je petak i noćna vožnja nešto što svakako treba posjetiti jer je to jedinstveni događaj u svijetu – rekao je Domagoj Katić, direktor Međunarodnog konjičkog turnira

Kako bi odjava Lipnja u Pleternici protekla sa stilom, pobrinut će se bajkeri. 12. Moto susreti Pleternica uz zvuk motora, senzacionalni defile gradom i koncerte grupa The trio, Psihomodo pop, Puls rock band i Mile Kekina dovest će lipanjsku atmosferu do vrhunca i napraviti dostojan zaključak i uvertiru u isto tako zanimljivo Ljeto u Pleternici.

– Kada samo pogledamo na plakat sa svim aktivnostima koje nas očekuju vidimo koliko je ovogodišnji lipanj bogat. Trudili smo se i uspjeli smo u tome da u sklopu postojećih manifestacija koje radimo u suradnji s našim udrugama osiguramo i dodatni sadržaj za sve dobne i interesne skupine. Vjerujem kako će ovogodišnji lipanj sa svojim manifestacijama okupiti velik broj posjetitelja i sudionika – rekla je Marija Šarić, gradonačelnica Pleternice

Prijavnice i cjelokupni program Lipnja u Pleternici u prilogu.

Vezane datoteke

Vezane vijesti

Baština živi: senzacionalan vikend u Pleternici ispunjen baštinom, gastronomijom i sportom

Pročitaj više

Vikend prepun sadržaj za sve uzraste: „Kad zajedno radimo, svi zajedno i uživamo u tome.„

Pročitaj više

Portal Pleternica.hr koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ovih stranica slažete se s korištenjem kolačića. Više o tome

Slažem se
Skip to content