Povratak
Ministarstvo regionalnog razvoja u Pleternici uručilo 156 ugovora vrijednih više od 5 milijuna eura

Ministarstvo regionalnog razvoja u Pleternici uručilo 156 ugovora vrijednih više od 5 milijuna eura

Ministar Erlić je u radnom posjetu Požeško-slavonskoj županiji održao sastanke, obišao neke od projekata financiranih EU fondovima te u Pleternici uručio ugovore o dodjeli bespovratnih sredstava iz nacionalnih programa.

U Požegi se ministar susreo sa županicom Antonijom Jozić te gradonačelnicima i načelnicima gradova i općina Županije. Razgovaralo se o učincima dosad provedenih EU projekata te o potrebnim sljedećim koracima za daljnje korištenje EU fondova, osobito s obzirom na dostupna sredstva iz ITU mehanizma. Također, bilo je riječi o podršci nacionalnim sredstvima čime se putem Vladinih posebnih programa osigurava dodatna financijska potpora i realizacija projekata važnih za ravnomjerni regionalni razvoj.

Nakon radnog sastanka slijedila je dodjela ugovore iz Programa održivog razvoja lokalne zajednice te Programa podrške regionalnom razvoju, u Interpretacijskom centru Terra Panonica u Pleternici. Radi se o 157 ugovora u ukupnom iznosu od 5,3 milijuna eura, a ovim se sredstvima doprinosi gospodarskoj, socijalnoj i demografskoj revitalizaciji, odnosno bržem ostvarenju razvojnih potencijala ovog područja.

„Iznimno sam zadovoljan što će ovi projekti pomoći u realizaciji cijelog niza novih javnih, kulturnih, društvenih i gospodarskih sadržaja diljem panonskih županija koje su preuzele ova sredstva. Iako projekti nisu veliki kao oni financirani EU sredstvima, izuzetno su važni pa zato svake godine osiguravamo sve veća sredstva s ciljem ravnomjernog razvoja cijele svih dijelova Hrvatske“ zaključio je ministar Erlić.

„U Požeško-slavonsku županiju dosad je investirano 250 milijuna eura. Spremni smo za novo razdoblje, kao i za apsorpciju sredstava iz NPOO-a. Ulagat će se u brojne projekte poput vrtića, škola, energetske obnove objekata, kao i u obrazovanje, socijalnu skrb te zdravstvo. Jedinice lokalne samouprave razvijaju se ravnomjerno i koriste sve raspoložive mogućnosti za daljnje ulaganje u prioritetne projekte“ kazala je županica Jozić.
 “Drago mi je da ste danas u Pleternici. To je mali grad koji na najbolji mogući način može pokazati kako europski fondovi mogu promijeniti Hrvatsku. Stoga mi je vrlo drago da je naš ministar sa suradnicima danas ovdje, jer svi pričamo jednu zajedničku priču a to je da svi mali gradovi i općine ne možemo činiti velike stvari ako nemamo pomoć ministarstva, ako nema europskih fondova,” naglasila je Šarić.

Vezane vijesti

Novih 80 tisuća eura osigurano za investicije u pleterničku sportsku infrastrukturu

Pročitaj više

Nastavak realizacije planova mjesnih odbora: „Osim postavljanja javne rasvjete, uređena su dječja igrališta i poljski putevi“

Pročitaj više

Portal Pleternica.hr koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ovih stranica slažete se s korištenjem kolačića. Više o tome

Slažem se
Skip to content