Povratak
Muzej bećarca prezentiran u Bruxelles-u: “Naš je cilj iskoristiti sve mogućnosti koje nam se pružaju”

Muzej bećarca prezentiran u Bruxelles-u: “Naš je cilj iskoristiti sve mogućnosti koje nam se pružaju”

EU fondovi generacijska su prilika malih gradova da očuvaju istinske vrijednosti i kreiraju nove sadržaje za višu kvalitetu života svojih sugrađana - izjavila je Marija Šarić, gradonačelnica Pleternice.

U zajedničkoj organizaciji Ureda zastupnika Karla Resslera, Predstavništva Slavonije, Baranje i Srijema te Virovitičko-podravske županije, u zgradi Europskog parlamenta u Bruxellessu, održana je konferencija na temu razvoja kontinentalnog/ruralnog turizma kroz očuvanje prirodne i kulturne baštine s naglaskom na ulogu EU fondova. Ispred Grada Pleternice i Muzeja bećarca, sudjelovali su gradonačelnica Pleternica, Marija Šarić i ravnateljica JU Pleternica koja upravlja Muzejem bećarca, Jasna Hoffman.

– Izuzetno sam ponosna jer je Muzej bećarca prepoznat od strane Ureda zastupnika Karla Resslera kao primjer dobre prakse u mijenjanju ruralnih sredina i kreiranju novih turističkih tokova kod EU fonodove. Ovakve investicije se direktno reflektiraju na članove OPG-a koji prodaju proizvod “na kućnom pragu”, ugostititelje koji bilježe porast potrošnje kao i sve turističke subjekte koje umrežavamo u zajedničku ponudu i kao takvu nudimo posjetiteljima. EU fondovi generacijska su prilika malih gradova da očuvaju istinske vrijednosti i kreiraju nove sadržaje za višu kvalitetu života svojih sugrađana – izjavila je Šarić.

Konferenciji su uz predstavnike Grada Pleternice prisustvovali predstavnici i partneri u organizaciji samog događaja, Virovitičko-podravske županije koje je predvodio župan Igor Andrović. Uvodno se prisutnima obratio zastupnik u Europskom parlamentu Karlo Ressler koji je istaknuo je kako su Slavonija i danas prisutne županije vrlo dobar primjer razvoja turizma u kontinentalnom području Hrvatske.

Na panel raspravi sudjelovale su ravnateljica Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom VPŽ Tatjana Arnold Sabo, ravnateljica Javne ustanove Pleternica Jasna Hoffmann, rukovoditeljica Odjela za projekte Javne ustanove Parka prirode Papuk Sanja Galović te direktorica TZ VPŽ Martina Jakelić. Svaka od govornica imala je priliku predstaviti instituciju u kojoj djeluje, najvažnije projekte i posebnosti.

– Kod ovako velikih projekata velika je važnost uključenosti većeg broja sudionika, dali onih koji svoj rad gaje kroz kulturno-umjetnička društva ili onih poput našeg grada koji daju snažan zamah radu Muzeja pa sve do ovakvih visokih instanci poput Europskog parlamenta. Svaka osoba može i daje svoj obol, a to i je naša nit vodilja koju sa radošću prezentiramo, zajedništvo u različitosti s ciljem promocije kulturne baštine Slavonije, Baranje i Srijema – istaknula je Hoffmann.

Na panelu se raspravljalo i o razvoju kontinentalnog područja Slavonije i Podravine, a ista je završila zaključkom kako je važno istaknuti projekte koji doprinose razvoju turizma i bogatstvo ponude za sve sadašnje i buduće posjetitelje na području Slavonije i Podravine.

– Zahvaljujem zastupniku Ressleru na svakom dolasku i podršci našem gradu, ali i ovoj izuzetnoj prilici da se glas i potrebe malih sredina čuju u EU parlamentu gdje se donose krovne odluke koje se reflektiraju na svakog stanovnika Pleternice. Mi ćemo svakako iskoristiti svaku priliku koja nam se pruži kako bi promovirali našu sredinu i krunu naše turističke ponude, Muzej bećarca kao i sve ostale mogućnosti koje nam se pružaju – zaključila je Šarić

 

Vezane vijesti

Završena Škola plivanja: „Imamo 26 novih plivača s pleterničkog područja“

Pročitaj više

Započela 3. faza radova na vatrogasnom domu u Požeškoj Koprivnici: „Primarni cilj nam je ravnomjeran razvoj svih naselja“

Pročitaj više

Portal Pleternica.hr koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ovih stranica slažete se s korištenjem kolačića. Više o tome

Slažem se
Skip to content