Povratak
Najviša vojno – civilna obrazovna institucija “Ban Josip Jelačić” u Pleternici

Najviša vojno – civilna obrazovna institucija “Ban Josip Jelačić” u Pleternici

"Posjetom županiji želimo čuvati spomen i prenositi znanje polaznicima međunarodne vojne izobrazbe na Hrvatskom vojnom učilištu Dr. Franjo Tuđman, jer zapadno - slavonsko ratište i ova bojišnica imaju puno toga za reći časnicima oružanih snaga."

Najviša vojno – civilna obrazovna institucija “Ban Josip Jelačić” u Pleternici
Ratna škola „Ban Josip Jelačić” provela je studijsko putovanje s nastavnim posjetima u Požeško-slavonskoj županiji.

Ratnu školu pohađaju dužnosnici su iz Republike Hrvatske i inozemstva, svi s iznimno respektabilnim životopisom, bogatim radnim iskustvom, mandatima u međunarodnim organizacijama i visokim stupnjem obrazovanja.

Do sada je Ratnu školu završilo 323 polaznika, među kojima je je 264 polaznika iz Republike Hrvatske i 59 iz inozemstva, a u tijeku je školovanje 24. naraštaja Ratne škole u kojem je ukupno 11 polaznika.

Na studijskom putovanju Zlatnom Slavonijom, posjetili su Grad Pleternicu.
U Interpretacijskom centru Terra Panonica, gradonačelnica grada Pleternice Marija Šarić ugostila je polaznike te ih je upoznala prirodnim vrijednostima, resursima i projektima koje grad priprema i provodi s ciljem stvaranja grada ugodnog življenja za sugrađane.
Kako je cilj putovanja po Slavoniji bilo upoznavanje s potencijalima kraja, ali i stradavanjima u Domovinskom ratu, gdin Mario Kalan te gdin Mario Katić svoje široko znanje o povijesti grada te ratnoj povijesti prenijeli su polaznicima.

“Oduvijek sam htio vidjeti i upoznati morskog psa, tu golemu živinu, no nisam se nadao da ću ga upoznati u Pleternici” – rekao je jedan od polaznika, prilikom turističkog dijela obilaska grada i izložbe Intepretacijskog centra Terra Panonica.

Nakon ugodno provedenog vremena u Terra Panonici, zajedno sa gradonačelnicom zapalili su svijeće svim poginulim branitelja u Domovinskom ratu ispred spomen obilježja, te nastavili svoje putovanje prema središtu županije, Gradu Požegi.

Vezane vijesti

Roštiljada i biciklijada u Zarilcu: „Želimo ponovno pružiti jedan poseban događaj našim stanovnicima i gostima Pleternice.“

Pročitaj više

Druženje u prirodi za zlatnu dob: „Ovdje smo da porazgovaramo i da nam ukažete na vaše potrebe“

Pročitaj više

Portal Pleternica.hr koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ovih stranica slažete se s korištenjem kolačića. Više o tome

Slažem se
Skip to content