Povratak
Napokon krenula aglomeracija Pleternica – započeli radovi vrijedni 180 milijuna kuna

Napokon krenula aglomeracija Pleternica – započeli radovi vrijedni 180 milijuna kuna

Započela je izgradnja dugoočekivane aglomeracije Pleternica koja obuhvaća izgradnju kanalizacijske mreže prigradskih naselja od Kuzmice prema Pleternici, zatim naselja Gradac, Frkljevci i Kadanovci te Bresnica, Sulkovci, Bzenica, Trapari i Novoselci

Nakon dugog perioda čekanja radovima na fazi Kuzmica – Pleternica započeli su radovi na izgradnji sustava odvodnje naselja na području Pleternice. Tom prigodom gradonačelnica Grada Pleternice, Antonija Jozić je zajedno sa direktorom tvrtke Tekija Antom Bekićem obišla gradilište. Oboje su istaknuli kako je to veliki trenutak jer izrada dokumentacije i zadovoljavanje svih onih uvijeta koji su bili postavljeni je uistinu potrajalo.

– Nažalost moram konstatirati da su i bili brojni pokušaji opstrukcije ovog vitalnog projekta za naš Grad, spomenut ću samo ideju da se cijeli projekt radi ispočetka jer je “netko” rekao kako Pleternica ne treba imati svoj pročistač, nego je potrebno sve prepumpavati uzvodno u Požegu na pročistač. Na našu sreću i takve ideje smo uspjeli osporiti, ali je i za to trebalo vremena – izjavila je Jozić ne skrivajući zadovoljstvo započetim projektom.

Cijeli projekt će se odvijati u nekoliko faza, a prema riječima izvođača uskoro će krenuti i sa radovima u ostalim naseljima.

– Dužina sustava koji će se ugraditi je nešto više od 40 kilometara, a radovi se nadovezuju na izgradnju pročistača otpadnih voda koji će se graditi na lokaciji Bubanovke (Bubanovog mosta u Pleternici) – kaže Jozić naglašavajući kako će se radovi izvoditi u slijedeća 24 mjeseca do kada bi trebali biti izvedeni radovi i na izgradnji pročistača.

Vezane vijesti

Baština živi: senzacionalan vikend u Pleternici ispunjen baštinom, gastronomijom i sportom

Pročitaj više

Vikend prepun sadržaj za sve uzraste: „Kad zajedno radimo, svi zajedno i uživamo u tome.„

Pročitaj više

Portal Pleternica.hr koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ovih stranica slažete se s korištenjem kolačića. Više o tome

Slažem se
Skip to content