Povratak
Nova vizija turizma u Pleternici zaživjela u stvarnosti: Virtualna šokica kao turistički vodič

Nova vizija turizma u Pleternici zaživjela u stvarnosti: Virtualna šokica kao turistički vodič

Mnogobrojni posjetitelji dođu u Pleternicu na sat, dva ili više, a mi smo im na ovakav način omogućili obilazak sa "turističkim vodičem". S vremenom ćemo svakako dodavati nove točke i nove opise samih lokacija jer je ovo projekt od vitalnog značaja za prezentaciju Pleternice među posjetiteljima koji sami istražuju grad - rekla je Ivana Ketović Marjanović, direktorica Turističke zajednice Grada Pleternice.

Moderne tehnologije mijenjaju način interpretacije baštine, a samim time zahtijevaju i novi pristup, tvrde iz Turističke zajednice Grada Pleternice. Tom logikom nastao je i projekt “Njeno veličanstvo Šokica”, a i kako drugačije u gradu bećarca. Projekt je to koji uz pomoć virtualne stvarnosti prezentira određene točke na području grada.

– Željeli smo pružiti mogućnost svim posjetiteljima da na brz i jednostavan način dobiju osnovne informacije o lokalitetima u centru grada. Posjetitelji se mogu odlučit za šetnju od točke do točke ili posjetiti samo one koje ih zanimaju, a na njoj će ih dočekati Šokica, njihov osobni virtualni asistent koji će im reći nekoliko riječi o samoj lokaciji – ističe pleternička gradonačelnica Marija Šarić.

Da je tome tako uvjerili su se i zainteresirani posjetitelji jučerašnje “Šetnje sa Šokicom”, prve takve organizirane mini manifestacije koja je pred 50-ak zainteresiranih premijerno održana. Sve što korisnik treba jest uključiti kameru na mobitelu i skenirati QR kod, nakon čega dobiva upit želi li otvoriti virtualnu stvarnost i nakon par trenutaka na ekranu njegovog mobitela pojavljuje se Šokica.

– Važno je pratiti trendove, pa čak i biti korak ispred što vjerujem da smo mi ovime uspjeli. Mnogobrojni posjetitelji dođu u Pleternicu na sat, dva ili više, a mi smo im na ovakav način omogućili obilazak sa “turističkim vodičem”. S vremenom ćemo svakako dodavati nove točke i nove opise samih lokacija jer je ovo projekt od vitalnog značaja za prezentaciju Pleternice među posjetiteljima koji sami istražuju grad – rekla je Ivana Ketović Marjanović, direktorica Turističke zajednice Grada Pleternice.

Kako to u praksi izgleda možete pogledati u galeriji, a ukoliko se odlučite na šetnju Pleternicom i povedete Šokicu sa sobom, zajamčen vam je lijep i iskorišten dio dana.

Vezane vijesti

Dovršavaju se radovi na nogostupu u Brodskom Drenovcu: „Cilj nam je izgradnja ili rekonstrukcija nogostupa u svim naseljima“

Pročitaj više

Započela redovita proljetna sustavna deratizacija na području cijeloga grada

Pročitaj više

Portal Pleternica.hr koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ovih stranica slažete se s korištenjem kolačića. Više o tome

Slažem se
Skip to content