Povratak
Novi stanovi po povoljnim uvjetima u Pleternici kroz program POS

Novi stanovi po povoljnim uvjetima u Pleternici kroz program POS

Uključivanjem u Program POS želimo doskočiti problemu rasta cijena nekretnina u onolikoj mjeri koja je u nadležnosti Grada. Gradnjom zgrade omogućit će se našim sugrađanima kupnja stanova po uvjetima znatno povoljnijim nego onim tržišnim, a uz sve ostale mjere koje provodimo zajednički s našim tvrtkama i ustanova nastavljamo raditi na cilju koji smo si zadali, a to je da Pleternica bude Grad ugodnog življenja za sve građane.

Kao mjera kojom se želi povećati životni standard građana koji nemaju riješeno stambeno pitanje, Grad Pleternica usvojio je odluku o uključenju u program POS, društveno poticane stanogradnje. Navedenom mjerom izgradit će se zgrada mješovite namjene na adresi I.T. Baje bb, na građevnoj čestici označenoj kao k.č.br. 2290/2, k.o. Pleternica, koja je u vlasništvu Grada Pleternice, a za kupnju budućih stanova objavljen je Javni poziv radi utvrđivanja Liste reda prvenstva.

– Uključivanjem u Program POS želimo doskočiti problemu rasta cijena nekretnina u onolikoj mjeri koja je u nadležnosti Grada. Gradnjom zgrade omogućit će se našim sugrađanima kupnja stanova po uvjetima znatno povoljnijim nego onim tržišnim, a uz sve ostale mjere koje provodimo zajednički s našim tvrtkama i ustanova nastavljamo raditi na cilju koji smo si zadali, a to je da Pleternica bude Grad ugodnog življenja za sve građane – rekla je Marija Šarić, gradonačelnica Grada Pleternice.

Javni poziv koji uključuje obrazac zahtjeva, pripadajuću dokumentaciju kao i Odluku o uvjetima, mjerilima i postupku za utvrđivanje reda prvenstva za kupnju stanova iz Programa društveno poticane stanogradnje na području Grada Pleternice nalazi se na poveznici: http://pleternica.hr/objave/javni-poziv-za-prikupljanje-zahtjeva-za-kupnju-stanova-iz-programa-drustveno-poticane-stanogradnje-pos-na-podrucju-grada-pleternice-radi-utvrdivanja-liste-reda-prvenstva/. Zahtjevi za kupnju stanova podnose se zaključno do 11. kolovoza 2023. godine.

Pravo na podnošenje zahtjeva za kupnju stana iz Programa POS-a na području Grada Pleternice imaju svi građani – državljani Republike Hrvatske koji nemaju odgovarajuće riješeno stambeno pitanje, odnosno nemaju odgovarajući stan.

Vezane vijesti

Novih 80 tisuća eura osigurano za investicije u pleterničku sportsku infrastrukturu

Pročitaj više

Nastavak realizacije planova mjesnih odbora: „Osim postavljanja javne rasvjete, uređena su dječja igrališta i poljski putevi“

Pročitaj više

Portal Pleternica.hr koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ovih stranica slažete se s korištenjem kolačića. Više o tome

Slažem se
Skip to content