Povratak
Novih 80 tisuća eura osigurano za investicije u pleterničku sportsku infrastrukturu

Novih 80 tisuća eura osigurano za investicije u pleterničku sportsku infrastrukturu

Uz  nadogradnju Slavijinih sportskih objekata na hipodromu, nastavljaju se ulaganja i u sportske klubove u okolnim naseljima Grada Pleternice za čega su osigurana sredstva u proračunu Grada Pleternice.

Osim što sredstvima iz gradskog proračuna podupire rad sportskih udruga, Grad Pleternica koristi sve mogućnosti  nacionalnih natječaja kako bi osigurala brojna sredstva za sufinanciranje projekata sportskih infrastruktura i manifestacija

Ovih dana, ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac uručila je ugovore o sufinanciranju izgradnje, obnove, održavanja, opremanja i rekonstrukcije sportskih građevina u vrijednosti većoj od 15 milijuna eura, a među 84 ugovora za financiranje projekata sportskih infrastruktura potpisan je i onaj pleternički.

Grad Pleternica osigurao je projekt kojim se natkriva infrastruktura na sportskom kampu u Pleternici kako bi se osigurala održivost i trajnost istih te omogućio daljnji kvalitetan rad svih kategorija sportaša koji treniraju na prostoru kampa.

– Potpisom ugovora vrijednog gotovo 80 tisuća eura osigurali smo sredstva za nadogradnju sportskih objekata na hipodromu. Taj projekt je proistekao iz potreba naših nogometaša,  napose djece iz Slavijine škole nogometa kojih u ovom trenutku ima oko 130.– istaknula je gradonačelnica Pleternice Marija Šarić prilikom potpisivanja ugovora.

Uz  nadogradnju Slavijinih sportskih objekata na hipodromu, nastavljaju se ulaganja i u sportske klubove u okolnim naseljima Grada Pleternice za čega su osigurana sredstva u proračunu Grada Pleternice. Na nogometnom igralištu u Sulkovcima je izvršena zamjena dotrajalih vrata i prozora na cijelom objektu, a ovih dana isto će biti izvršeno i na nogometnom igralištu u Gradcu. Na taj način omogućeni su bolji uvjeti za treniranje i održavanje nogometnih utakmica, a i poboljšana je energetska učinkovitost objekta.

Vezane vijesti

Ivan Novosad 17. 02. 1984. – 30. 04. 2024.

Pročitaj više

Položeni vijenci povodom VRO Bljesak

Pročitaj više

Portal Pleternica.hr koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ovih stranica slažete se s korištenjem kolačića. Više o tome

Slažem se
Skip to content