Povratak
Obilježen svjetski dan Alzheimerove bolesti: “Malim koracima činimo pomake u našoj zajednici”

Obilježen svjetski dan Alzheimerove bolesti: “Malim koracima činimo pomake u našoj zajednici”

Širenjem svijesti o važnosti prepoznavanja prvih znakova bolesti, učenjem i informiranjem o razvoju bolesti te prikupljanjem iskustava o suživotu s istom smanjujemo stres, neizvjesnost i neinformiranost te na takav način pomažemo osobi koja nas u tim trenutcima treba - istaknula je Marija Šarić, gradonačelnica Pleternice na ovogodišnjem Alzheimer caffe-u.

Alzheimer caffe, naziv je manifestacije koja se održava u povodu obilježavanja svjetskog dana Alzheimerove bolesti. Ove godine je po prvi puta održan na Gradskoj tržnici u Pleternici s ciljem osvješćivanja javnosti o prisutnosti te bolesti i suživotu s njom.

Činjenica kako svake 3 sekunde netko u svijetu oboli od ove bolesti sama po sebi govori o važnosti ovakvih susreta i informiranju javnosti na ovakav način. Uz ravnatelja Centra za socijalnu skrb, Vjekoslava Potočanca, predsjednicu udruge Palijativni tim LiPa, Ljeku Pavković te Katicu Baketarić, vlasnicu Doma Baketarić koja već godinama u sklopu svog rada organizira ovu manifestaciju prisutna je bila i pleternička gradonačelnica Marija Šarić koja je zahvalila svima, a posebice obitelji Baketarić na suradnji i organizaciji ovog događaja.

– Uistinu smo sretni što imamo ovakve ljude oko sebe koji svoje znanje i iskustva žele podijeliti s nama. Divno je vidjeti i ove radove nastale u suradnji s KUD-om Svilenka iz Buka koji se uvijek rado odazivaju na sve aktivnosti. Malim koracima pokušavamo učiniti pomake u našoj zajednici. Upravo stoga i današnje okupljanje kojim obilježavamo svjetski dan Alzheimerove bolesti i postavljanje rukavića na našoj tržnici. Širenjem svijesti o važnosti prepoznavanja prvih znakova bolesti, učenjem i informiranjem o razvoju bolesti te prikupljanjem iskustava o suživotu s istom smanjujemo stres, neizvjesnost i neinformiranost te na takav način pomažemo osobi koja nas u tim trenutcima treba. Kao pojedinci možemo napraviti mali iskorak, a povezani zajedno, vjerujem, možemo činiti velike pomake ne samo za oboljele nego i za njihove obitelji – istaknula je Šarić.

Odaziv i reakcije prisutnih bile su i više nego dobre, kao i želja za informiranjem i novim saznanjima o ovoj teškoj bolesti.

Vezane vijesti

Nastavak realizacije planova mjesnih odbora: „Osim postavljanja javne rasvjete, uređena su dječja igrališta i poljski putevi“

Pročitaj više

Dovršavaju se radovi na nogostupu u Brodskom Drenovcu: „Cilj nam je izgradnja ili rekonstrukcija nogostupa u svim naseljima“

Pročitaj više

Portal Pleternica.hr koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ovih stranica slažete se s korištenjem kolačića. Više o tome

Slažem se
Skip to content