Povratak
Odobreno 160.000 kuna Ministarstva graditeljstva za pleternički park

Odobreno 160.000 kuna Ministarstva graditeljstva za pleternički park

Nakon Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU koje će sa 750 tisuća kuna sufinancirati radove postavljanja javne rasvjete i glavnih staza u parku, Ministarstvo graditeljstva je odobrilo dodatnih 160 tisuća kuna za isti projekt.

– Ovim sredstvima ulazimo u drugu fazu uređenja našeg parka i stvaranja vizura novog, modernog, zelenog prostora za naše građane u samom centru grada. Po završetku ovih park će sadržavati dječje igralište koje smo postavili prošle godine, potpuno novu LED štedljivu rasvjetu te će imati popločane glavne staze i komunalnu opremu. Procedura nabave je u tijeku i uskoro ćemo sklopiti ugovore s izvođačima radova i krenuti u investiciju – istaknula je Antonija Jozić, graonačelnica Grada Pleternice.

Spomenula je i kako daljnje faze uključuju ogradu oko parka, revitalizaciju odnosno prikaz povijesne Trenkove vojarne, glazbeni paviljon, uređenje zelenih površina, navodnjavanje te niz turističkih panoa za što se nadamo daljnjem financiranju iz nacionalnih i EU fondova.

Vezane vijesti

Dovršavaju se radovi na nogostupu u Brodskom Drenovcu: „Cilj nam je izgradnja ili rekonstrukcija nogostupa u svim naseljima“

Pročitaj više

Započela redovita proljetna sustavna deratizacija na području cijeloga grada

Pročitaj više

Portal Pleternica.hr koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ovih stranica slažete se s korištenjem kolačića. Više o tome

Slažem se
Skip to content