Povratak
Održana prva kukuruzijada: “Ovo je tek početak, uskoro nastavljamo sa aktivnostima na tržnici”

Održana prva kukuruzijada: “Ovo je tek početak, uskoro nastavljamo sa aktivnostima na tržnici”

- Ovakvim organizacijama stvaramo jednu novu priču koja će zasigurno trajati i tržnica mora postati centar domaćih proizvoda, a mi ćemo se pobrinuti da to tako i bude - zaključuje Šarić.

Kako bi u fokus javnosti stavio ponudu pleterničke tržnice, Grad je krenuo s prvom, od kako se najavljuje brojnih manifestacija na tržnici. Tako je danas organizirano druženje građana i prodavača uz kuhanje kukuruza te prezentaciju domaćih proizvoda.

– Želja nam je kroz ove mini aktivnosti popularizirati tržnicu, prezentirati ju ljudima kojima možda odlazak na tržnicu nije u navici. Činimo to jer nam je iskreno stalo do proizvodnje domaćih proizvoda. Prema današnjem danu mogu zaključiti kako smo na dobrom tragu te ćemo nastaviti s ovom praksom i u budućnosti – istaknula je Marija Šarić, gradonačelnica Pleternice.

Podjeljeno je tako preko 100 kukuruza, a uz to prezentirana je domaća rakija Destilerije Sesar kao i domaći suhomestani proizvodi uz sir OPG Čuže i kruh obrta Šafar.

– Ovakvim organizacijama stvaramo jednu novu priču koja će zasigurno trajati i tržnica mora postati centar domaćih proizvoda, a mi ćemo se pobrinuti da to tako i bude – zaključuje Šarić.

Vezane vijesti

Novih 80 tisuća eura osigurano za investicije u pleterničku sportsku infrastrukturu

Pročitaj više

Nastavak realizacije planova mjesnih odbora: „Osim postavljanja javne rasvjete, uređena su dječja igrališta i poljski putevi“

Pročitaj više

Portal Pleternica.hr koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ovih stranica slažete se s korištenjem kolačića. Više o tome

Slažem se
Skip to content