Povratak
Otvorene prijave za treći Ljetni tamburaški kamp: „Sedam dana čistog uživanja u tamburaškoj glazbi.“

Otvorene prijave za treći Ljetni tamburaški kamp: „Sedam dana čistog uživanja u tamburaškoj glazbi.“

Prijave na kamp su otvorene do 30. travnja 2024., a prijavnicu možete pronaći u prilogu. Što su sve polaznici Ljetnog tamburaškog kampa novo naučili i kako su usavršili svoje znanje, pokazat će nam na završnom koncertu koji će se održati u nedjelju 18. kolovoza na Trgu bećarca.

Već treću godinu za redom, u organizaciji Javne ustanove Pleternica, održat će se Ljetni tamburaški kamp, sada već tradicionalna pleternička manifestacija koja iz godine u godinu okuplja sve veći broj mladih tamburaša koji dobivaju priliku surađivati s važnim imenima tamburaške scene, ali i povezati se s vršnjacima koji dijele jednaku ljubav prema tamburaškoj glazbi.

-Kamp je odlična nadogradnja na Muzej bećarca i na sve ono što mi radimo i kroz cijelu godinu živimo i daje tu jednu posebnu notu jer kad se ovdje uz ovo što mi radimo uključi struka i kad uključimo djecu te prenesimo ono najvrijednije što imamo na naše mališane, onda ovaj Kamp izvrsnosti zasja u punom sjaju. Svake godine rastemo, osluškujemo potrebe naših polaznika i naših profesora i gledamo kako možemo još kvalitetnije odraditi ovaj Kamp, ali isto tako još više umrežiti ne samo naše gospodarstvenike, ne samo dionike s područja našeg Grada, nego i stanovnike različitih županija.-istaknula je gradonačelnica Marija Šarić.

Prošlogodišnji Kamp okupio je čak 50 mladih glazbenika iz  sedam hrvatskih županija, ali po prvi puta i goste iz Subotice. Pozitivni komentari polaznika, vjetar su u leđa organizatorima koji su se potrudili i ove godine podići Kamp na još višu razinu.

Po prvi puta, uz financijsku pomoć Ministarstva kulture i medija, organizirat će se fakultativni izleti u susjedne zemlje za sve polaznike.

-Organiziramo Kamp već treću godinu za redom. Nadograđujemo se svake godine na osnovu svih onih pozitivnih komentara koje smo dobili od naših korisnika. Prošle godine Kamp je trajao 6 dana, ali na inicijativu polaznika ove godine će trajati cijeli tjedan – sedam dana čistog uživanja u tamburaškoj glazbi. Aktivnosti su više-manje iste kao i prethodne godine uz neke nadopune.-izjavila je Jasna Hoffmann, ravnateljica Javne ustanove Pleternica.

Kao i prethodne dvije godine, voditelj Kampa je Saša Botički, a osim njega predavači će biti i Antun Adžić iz Glazbene škole Požega, Vice Zirdum s Umjetničke akademije u Osijeku, Mira Temunović iz Glazbene škole Subotica, Igor Kudeljnjak, dirigent Glazbenog tamburaškog orkestra u Križevcima te Damir Butković, dirigent ovogodišnje Šokačke rapsodije, koji će i ove godine voditi orkestar.

-Ovaj tamburaški kamp je osmišljen kao centar izvrsnosti tamburaške glazbe gdje će doći djeca s određenim predznanjem i poboljšavati svoje znanje. Jedan dio kampa s djecom će se raditi individualno što je jako bitno za njihovo usavršavanje i daljnje razvijanje njihovih glazbenih sposobnosti. – izjavio je Saša Botički, voditelj Kampa.

Prijave na kamp su otvorene do 30. travnja 2024., a prijaviti se možete na poveznici. Što su sve polaznici Ljetnog tamburaškog kampa novo naučili i kako su usavršili svoje znanje, pokazat će nam na završnom koncertu koji će se održati u nedjelju 18. kolovoza na Trgu bećarca.

Vezane vijesti

Novih 80 tisuća eura osigurano za investicije u pleterničku sportsku infrastrukturu

Pročitaj više

Nastavak realizacije planova mjesnih odbora: „Osim postavljanja javne rasvjete, uređena su dječja igrališta i poljski putevi“

Pročitaj više

Portal Pleternica.hr koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ovih stranica slažete se s korištenjem kolačića. Više o tome

Slažem se
Skip to content