Povratak
Pametna rješenja za bolje sutra: „Grad Pleternica provodi i niz manjih projekata koji omogućavaju da unaprijedimo razinu usluge koju pružamo našim sugrađanima“

Pametna rješenja za bolje sutra: „Grad Pleternica provodi i niz manjih projekata koji omogućavaju da unaprijedimo razinu usluge koju pružamo našim sugrađanima“

 

„Pametna rješenja za bolje sutra“ naziv je novog projekta Grada Pleternica zahvaljujući sufinanciranju Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Projekt ukupne vrijednosti 45 tisuće eura od čega Fond sufinancira 20 tisuća eura, donosi napredne tehnologije u tri ključna područja: promet, poljoprivredu i javnu upravu, a sve to u korist građana Grada Pleternice.

-Osim brojnih europskih projekata, Grad Pleternica provodi i niz manjih projekata koji omogućavaju da unaprijedimo razinu usluge koju pružamo našim sugrađanima, da im olakšamo pristup korištenju podataka, projekata i ostalih usluga.-istaknula je gradonačelnica Pleternice Marija Šarić pri potpisivanju ugovora.

Na temelju apela načelnika PU Pleternica, koji je na Vijeću za prevenciju kriminaliteta istaknuo važnost postavljanja fiksnih kamera s obzirom na statističke podatke o stanju prometa, u Gradu Pleternici bit će postavljene video kamere na četiri ključne pozicije sa svrhom smanjenja prometnih prekršaja, ali i povećanja sigurnosti.

Kupnja senzora za ispitivanje kakvoće obradivog tla inovacija je u području poljoprivrede, a sve u svrhu podrške poljoprivrednicima s područja Grada Pleternice radi poboljšanja produktivnosti i održive poljoprivrede.

Digitalizacija javne uprave posljednja je inovacija ovog projekta, a ostvarit će se kroz izradu sustava e-Prijava i platforme Otvoreno kako bi se smanjila potrošnja papira, olakšala prijava građanima i pravnim osobama na natječaje Grada Pleternice, smanjila administracija te omogućila transparentna javna uprava.

 

 

Vezane vijesti

Grad Pleternica i ove godine financira kupnju radnih bilježnica

Pročitaj više

Jozić: „U stalnoj smo komunikaciji po pitanju projekata koji se provode na području županije“

Pročitaj više

Portal Pleternica.hr koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ovih stranica slažete se s korištenjem kolačića. Više o tome

Slažem se
Skip to content