Povratak
Pleternica jedina bilježi porast obrtnika. Povećala se i zaposlenost

Pleternica jedina bilježi porast obrtnika. Povećala se i zaposlenost

Kraj godine je uvijek vrijeme za podvući crtu i zbrojiti uspjehe i neuspjehe u radu. Sada već tradicionalno pleternička gradonačelnica, Antonija Jozić održava godišnje druženje sa poduzetnicima i obrtnicima koji rade na području Grada Pleternice. Bila je to prilika i da ih gradonačelnica uputi u novosti u radu gradske uprave, ali i informira što će se raditi u idućoj godini.

– Dugo godina smo čekali natječaje, a zadovoljstvo mi je reći da je ova godina obilovala njima. Rezultate ovogodišnjih prijava očekujemo početkom iduće godine. Ono što u ovom trenutku znam i što mogu reći je da krećemo sa uređenjem kino dvorane u multimedijalnu dvoranu. Nadam se i želim da upravo vi budete aktivni na svim projektima, da se vaš rad vidi u Pleternici i da radite u svom gradu na projektima koje je Grad pripremio i za koje je dobio novac – kazala je Jozić.

Navela je i kako je i ove godine ulagano u gospodarstvo, od projekata za industrijsku zonu, pa do projekata izgradnje novog inkubatora za poduzetnike početnike čime se nastavlja dobra ideja sadašnjeg inkubatora koji je popunjen.

Ono najvažnije i najiščekivanije je zasigurno bilo iznošenje statističkih podataka o rastu gospodarstva. – Jedini smo grad u županiji koji bilježi rast registriranih obrnika za 3,5 posto sa 114 na 118, rast novih poduzeća je 4 posto sa 81 na 84, a ono najvažnije je porast zaposlenih za 18 posto u protekloj godini dana – kazala je Jozić.

Dodajmo i kako su u pokazateljima evidentni porast prihoda i porast izvoza. Jozić je najavila i nove mjere, tako će od iduće godine pleternički poduzetnici imati sufinanciranu izradu projektne aplikacije za nadolazeće fondove EU i nacionalnih ministarstava.

Vezane vijesti

Novih 80 tisuća eura osigurano za investicije u pleterničku sportsku infrastrukturu

Pročitaj više

Nastavak realizacije planova mjesnih odbora: „Osim postavljanja javne rasvjete, uređena su dječja igrališta i poljski putevi“

Pročitaj više

Portal Pleternica.hr koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ovih stranica slažete se s korištenjem kolačića. Više o tome

Slažem se
Skip to content