Povratak
Pleternica otvara novo gradilište: “Omogućit ćemo poljoprivrednicima vrhunske uvjete”

Pleternica otvara novo gradilište: “Omogućit ćemo poljoprivrednicima vrhunske uvjete”

Gotovo 9 milijuna kuna vrijedan je projekt izgradnje nove tržnice u Pleternici, a nedavno je završen i javni natječaj te je potpisan ugovor sa tvrtkom Presoflex gradnja. Pozicionirana tik uz Trg bećarca sa ulazom iz Mlinske ulice savršeno se uklapa u centar grada.

– Kada smo dobili projekt izgradnje Trga bećarca odmah smo u prioritete stavili izgradnju nove tržnice jer smo stare, dotrajale i neadekvatne prostore morali srušiti. Projekt smo prijavili na natječaj te smo kroz mjeru 7.4.1. dobili 7,4 milijuna kuna bespovratnih sredstava Europske unije iz Europskog fonda za ruralni razvoj- kaže Antonija Jozić gradonačelnica Pleternice.

Dodaje kako će ovim projektom vrijednim 8,8 milijuna kuna korisnici tržnice dobiti 3 mogućnosti prodaje.

– Predvidjeli smo prodaju u zatvorenom dijelu, vani na klupama te direktno iz vozila, a ono što stvara još jednu dodatnu vrijednost su parkirališna mjesta u samom centru grada.

Rok za dovršetak tržnice sa svom potrebnom infrastrukturom, uključujući separator, uređenje okoliša i rasvjetu je u proljeće 2021.

– Svaki novi projekt veseli, a ovaj nam je prijeko potreban. Uz to što ćemo omogućiti poljoprivrednicima vrhunske uvjete i uredit stari prostor Pleterničkog komunalca povećat ćemo i broj parkirališnih mjesta jer je infrastruktura tržnice zamišljena da bude u službi svim stanovnicima – zaključuje Jozić.

Vezane vijesti

Baština živi: senzacionalan vikend u Pleternici ispunjen baštinom, gastronomijom i sportom

Pročitaj više

Vikend prepun sadržaj za sve uzraste: „Kad zajedno radimo, svi zajedno i uživamo u tome.„

Pročitaj više

Portal Pleternica.hr koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ovih stranica slažete se s korištenjem kolačića. Više o tome

Slažem se
Skip to content