Povratak
Pleternica priprema Strategiju razvoja poljoprivrede

Pleternica priprema Strategiju razvoja poljoprivrede

Radni sastanak na temu izrade Strategije razvoja poljoprivrede Grada Pleternice koja se planira usvojiti na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća održan je danas u gradskoj vijećnici. Blaženka Mičević, vlasnica tvrtke Agrodet d.o.o. koje je izrađivač strategije je izložila radnu verziju strategije s analizom zatečenog stanja i povijesnim trendom poljoprivredne proizvodnje te definiranim strateškim ciljevima razvoja poljoprivrede na pleterničkom području.

– Zaključno s krajem 2016. godine na području Grada Pleternice registrirano je 875 obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, 5 obrta i jedno trgovačko društvo registrirano za poljoprivrednu djelatnost te su veliki potencijal za razvoj našeg kraja. Poljoprivrednu politiku, naravno, kreira i donosi država no mi smo željeli vidjeti gdje smo, koji su nam potencijali i prednosti u odnosu na druge gradove i općine i što jedan grad može učniti po pitanju kreiranja poljoprivredne politike na lokalnoj razini. Ovom strategijom ne dobivamo samo analizu stanja, naše komparativne prednosti i potencijale već i konkretne mjere koje ćemo poduzeti u određenom vremenskom razdoblju, a koje će doprinijeti razvoju poljoprivrede i gospodarstva našeg grada – izjavila je nakon prezentacije Antonija Jozić, gradonačelnica Pleternice.

Strategija razvoja poljoprivrede, nakon definiranja konačne verzije, ide u javnu raspravu na koju će se pozvati svi relevantni dionici, a sama procedura završava konačnim prijedlogom Strategije razvoja poljoprivrede koja bi se trebala naći pred gradskim vijećnicima na prvoj sjednici Gradskog vijeća nakon lokalnih izbora.

Vezane vijesti

Novih 80 tisuća eura osigurano za investicije u pleterničku sportsku infrastrukturu

Pročitaj više

Nastavak realizacije planova mjesnih odbora: „Osim postavljanja javne rasvjete, uređena su dječja igrališta i poljski putevi“

Pročitaj više

Portal Pleternica.hr koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ovih stranica slažete se s korištenjem kolačića. Više o tome

Slažem se
Skip to content