Povratak
Pleternički turizam znatno ubrzan otvaranjem smještajnih kapaciteta

Pleternički turizam znatno ubrzan otvaranjem smještajnih kapaciteta

Sve veći broj turista, bili oni u proputovanju Pleternicom ili dio neke od naših manifestacija ukazao je na potrebu revitalizacije i otvaranja novih smještajnih kapaciteta. Svoju priliku tu je vidjela i Đurđica Bešlić, mnogima poznata kao dugogodišnja liječnica opće medicine u Pleternici koja je ovih dana otvorila vrata svog apartmana u samom središtu Pleternice.

– Oduvijek sam htjela urediti nešto u staroslavonskom stilu, postojao je ovaj neuređeni prostor na katu i odlučila sam krenuti u priču jednog apartmana sa 6 ležaja. Drago mi je da su mnoge starine spašene jer veliki dio namještaja je autohton i renoviran i kao takav ponovno u funkciji – kaže Bešlić. Kroz smijeh dodaje kako je ostala zatečena brzinom rezervacija kreveta jer su već objavom na specijaliziranim web stranicama u vrlo kratkom vremenu primili zahtjeve za rezervacijom.

Kako bi čestitala doktorici Bešlić na odvažnosti i zahvalila joj što unaprijeđuje turizam na području Pleternice pleternička gradonačelnica Antonija Jozić je danas obišla novootvoreni apartman. – Moram iskreno reći da sam presretna što ponovno imamo smještajne kapacitete u samom centru grada. Nadam se da će vaš primjer ponukati druge da se ohrabre i neiskorištene prostore stave u funkciju turizma, jer evo, i na vašem primjeru možemo vidjeti da potrebe postoje. Sigurna sam kako će mnogi kao i ja biti oduševljeni ovim prekrasnim ambijentom, a mi ćemo naravno kao Grad kao i do sada biti vama na raspolaganju – zaključila je Jozić.

Uz ovaj smještaj u samom centru Pleternice odnedavno je otvoren i apartman u Ratkovici sa 8 ležaja. Tako da Pleternica malim, ali sigurnim koracima stvara infrastrukturu za sve buduće posjetitelje.

 

Vezane vijesti

Dovršavaju se radovi na nogostupu u Brodskom Drenovcu: „Cilj nam je izgradnja ili rekonstrukcija nogostupa u svim naseljima“

Pročitaj više

Započela redovita proljetna sustavna deratizacija na području cijeloga grada

Pročitaj više

Portal Pleternica.hr koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ovih stranica slažete se s korištenjem kolačića. Više o tome

Slažem se
Skip to content