Povratak
Pleternički vrtićarci uz igru i bojice upoznavali Europu i dali nove ideje za naš grad

Pleternički vrtićarci uz igru i bojice upoznavali Europu i dali nove ideje za naš grad

Kroz zanimljivu radionicu i prezentaciju pleternički vrtićarci su danas imali priliku upoznati prostor oko sebe i čuti nešto više o pojmu Europske unije.

Dio je to projekta “Na tragu bolje europske budućnosti” čiji je partner Udruga Društvo naša djeca Pleternica. Izvoditelj današnje edukacije i radionice je Poduzetnički centar Pleternica čija je direktorica, Barbara Rudež održala predavanje u Interpretacijskom centru Terra Panonica.

– Moram priznati da nikada mlađu publiku nisam imala – kaže Rudež kroz smijeh te dodaje kako su djeca bila iznimno pažljiva, ali i jako znatiželjna što ju posebno veseli.

Prezentaciji je bila prisutna i gradonačelnica Pleternice, Marija Šarić. – Naravno, kada se spomene prezentacija Europske unije djeci to zvuči strašno nespojivo, no mi smo ju maksimalno prilagodili kako bi djeca dobila informacije prilagođene njihovom uzrastu – navodi Šarić.

Ističe i kako je svaki novi projekt izazov za sebe pa tako i ovaj, ali da je svakako važno raditi na svim segmentima i dobnim skupinama te na takav način pokazivati ravnopravnost jer kao što i sam naziv prezentacije kaže Europa – zajednica sa jednakim mogućnostima.

 

Vezane vijesti

Nastavak realizacije planova mjesnih odbora: „Osim postavljanja javne rasvjete, uređena su dječja igrališta i poljski putevi“

Pročitaj više

Dovršavaju se radovi na nogostupu u Brodskom Drenovcu: „Cilj nam je izgradnja ili rekonstrukcija nogostupa u svim naseljima“

Pročitaj više

Portal Pleternica.hr koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ovih stranica slažete se s korištenjem kolačića. Više o tome

Slažem se
Skip to content