Povratak
Pleterničko zajedništvo i ovaj vikend zasjalo najvećim sjajem: “Na ovakav prekrasan način prikazujemo zajedništvo u vremenu iščekivanja rođenja Isusa Krista”

Pleterničko zajedništvo i ovaj vikend zasjalo najvećim sjajem: “Na ovakav prekrasan način prikazujemo zajedništvo u vremenu iščekivanja rođenja Isusa Krista”

- Vođeni smo idejom kako smo Advent mi, stanovnici grada koji tokom godine marljivo rade unutar svojih organizacija i zato je veliko zadovoljstvo kada pogledate unazad na cijeli Advent i vidite kao čelnik grada koliko različitih udruga i struktura je sudjelovalo u tome - rekla je Marija Šarić, gradonačelnica Pleternice

– Pleternica je mali grad velikog srca i nastojimo sve svoje manifestacije koncipirati na način da budu primjerene, ali svakako kvalitetne te da sve naše udruge budu zastupljene – izjavila je svojevremeno Marija Šarić, gradonačelnica Pleternice.

Da je tome uistinu tako mogli su se uvjeriti svi koji su posjetili Pleternicu, ne samo za protekli vikend nego tokom cijelog Adventa, pa čak i tokom cijele godine. No, ipak kako se bliži kraj godine, pa i kraj Adventa, pleterničkih događanja je sve više i okupljaju sve više ljudi.

Advent u bećarskom šoru ponovno je pokazao svu svoju raskoš, ne bogatim uređenjem, ne velikim brojem lampica, nego zajedništvom okupljenih koji su svoje subotnje popodne unatoč hladnoći odlučili provesti u Bećarskom šoru.

A šor je zbog brojnih aktivnosti uistinu bio popunjen, Vatreni su osvojili broncu, vatrogasci su tradicionalno pekli kobasice, a lovačka društva kuhala čobanac, bilo je tu i raznih nastupa poput onog Obrtničke škole Požega sa lutkarskom predstavom te odlične svirke dobro poznate ekipe iz Pet tambura.

– Na kraju ovog našeg Adventa u bećarskom šoru mogu samo istaknuti zadovoljstvo svime, a posjetiteljima od srca zahvaliti na toplini koju su donijeli svojim dolaskom. Nastavit ćemo tako i u idućoj godini i u idućem Adventu u bećarskom šoru – rekla je Šarić.

Nakon subote i veselja zbog Vatrenih, uslijedilo je veselje pleterničkih mažoretkinja jer su nakon dvije pandemijske godine ponovno organizirale svoju božićnu priredbu. Puna školska sportska dvorana je više od sat vremena uživala u programu europskih prvakinja i njihovih gostiju. Bogato i veselo je bilo i na koncertu zbora mladih Lacrima, župe sv. Nikole iz Pleternice koji postaje tradicionalni dio Adventa. Koncertu je prethodilo paljenje 4. adventske svijeće na Trgu bećarca koju su upalila “Marijina djeca” također iz župnog zbora.

– Vođeni smo idejom kako smo Advent mi, stanovnici grada koji tokom godine marljivo rade unutar svojih organizacija i zato je veliko zadovoljstvo kada pogledate unazad na cijeli Advent i vidite kao čelnik grada koliko različitih udruga i struktura je sudjelovalo u tome. To je naše bogatstvo koje njegujemo i koje na ovakav prekrasan način prikazujemo u vremenu iščekivanja rođenja Isusa Krista – zaključila je.

Vezane vijesti

Dovršavaju se radovi na nogostupu u Brodskom Drenovcu: „Cilj nam je izgradnja ili rekonstrukcija nogostupa u svim naseljima“

Pročitaj više

Započela redovita proljetna sustavna deratizacija na području cijeloga grada

Pročitaj više

Portal Pleternica.hr koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ovih stranica slažete se s korištenjem kolačića. Više o tome

Slažem se
Skip to content