Povratak
Poljoprivrednici prvim radnim danom otvorili novu pleterničku Gradsku tržnicu – Gradonačelnica najavila poljoprivredni inkubator

Poljoprivrednici prvim radnim danom otvorili novu pleterničku Gradsku tržnicu – Gradonačelnica najavila poljoprivredni inkubator

U proračunu Grada Pleternice osigurali smo sredstva za projektnu dokumentaciju za poljoprivredni inkubator, prostor koji bi našim poljoprivrednicima omogućio preradu i pakiranje njihovih proizvoda uz snažne marketinške aktivnosti - kazala je Jozić.

Iako je postojao veliki interes nitko nije očekivao danas ovoliki broj zainteresiranih proizvođača i kupaca, svjedoči tome i činjenica da su mnogi svoje proizvode prodali i prije nego su mislili.

Svoje zadovoljstvo time ne skriva ni Antonija Jozić, gradonačelnica Pleternice. – Sjećamo se svi da smo našu staru tržnicu u vrijeme kada smo gradili gradski trg, nakon toga odobren nam je ovaj projekt. Prošle godine u lipnju položili smo kamen temeljac, u prosincu smo već imali uporabnu dozvolu i evo, u siječnju ove godine, nekoliko dana nakon 24. obljetnice proglašenja Pleternice gradom započinje s radom i naša gradska tržnica – izjavila je Jozić.

Tržnica vrijedna 9 milijuna kuna od čega je 7,4 milijuna financirano bespovratnim sredstvima Europske unije kroz program Ruralnog razvoja mjera 7.4.1. ima otvoreni i zatvoreni dio, veliko parkiralište koje će poslužiti i onima koji dozove proizvode i onima koji dolaze kupovati.

– Vjerujem da je ovo snažna poruka i poticaj lokalnim poljoprivrednim proizvođačima kao i našim sugrađanima, nadam se što češćim susretima na ovom mjestu, mjestu prodaje proizvoda zlatnih ruku naših poljoprivrednika. Poljoprivreda treba biti naša strateška snaga i prednost. U tom smislu idemo i korak dalje. U proračunu Grada Pleternice osigurali smo sredstva za projektnu dokumentaciju za poljoprivredni inkubator, prostor koji bi našim poljoprivrednicima omogućio preradu i pakiranje njihovih proizvoda uz snažne marketinške aktivnosti – kazala je Jozić te dodaje kako je projekt već prijavljen na inicijalnu listu strateških županijskih projekata za financiranje u okviru programskog razdoblja 2021.-2027.

Direktor Pleterničkog komunalca, pod čijim je upravljanjem Gradska tržnica Pleternica, Ivica Kovačić dodaje da će tržnica od sada raditi srijedom i subotom, omogućit će se višemjesečni i godišnji zakup prodajnih mjesta, a ide se prema tome da tržnica u budućnosti radi svaki dan.

Nakon predstavljanja, Jozić je obišla prodavače te napunila košaru s domaćim proizvodima koja je donirana dvjema obitelji u potrebi s područja grada Pleternice.

Vezane vijesti

Grad Pleternica i ove godine financira kupnju radnih bilježnica

Pročitaj više

Jozić: „U stalnoj smo komunikaciji po pitanju projekata koji se provode na području županije“

Pročitaj više

Portal Pleternica.hr koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ovih stranica slažete se s korištenjem kolačića. Više o tome

Slažem se
Skip to content