Povratak
Položen kamen temeljac za novu tržnicu: “U Pleternici ugovoreno je 127 milijuna kuna različitih vrsta potpora”

Položen kamen temeljac za novu tržnicu: “U Pleternici ugovoreno je 127 milijuna kuna različitih vrsta potpora”

Gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić i ravnateljica Agencije plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju Matilda Copić simbolično su polaganjem kamena temeljca i povelje za izgradnju gradske tržnice u Pleternici, pokrenule realizaciju dugo očekivanog projekta za sve tamošnje poljoprivrednike i građane.

Projekt izgradnje gradske tržnice u Pleternici odobren je u okviru mjere 7.4.1 ulaganje u pokretanje poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo uključujući slobodno vrijeme i kulture aktivnosti te povezanu infrastrukturu. Izgradnja tržnice omogućit će se bespovratnim sredstvima Europske unije, iz Europskog fonda za ruralni razvoj u iznosu od 7,4 milijuna kuna, a ukupna vrijednost projekta čiji je nositelj Grad Pleternica je oko 9 milijuna kuna. Višemilijunski projekt omogućit će stvaranje ove infrastrukture u Pleternici čime će se povećati atraktivnost grada, potaknuti razvoj ruralnog turizma te omogućiti poljoprivrednicima, naročito mladim obiteljima, nastavak rada i kvalitetnija egzistencija.

Zadovoljstvo još jednim u nizu vrijednih projekata u svom gradu i još jednim gradilištem u samom gradskom središtu istaknula je gradonačelnica Antonija Jozić.

”Na mjestu smo na kojem će se prezentirati i prodavati kvalitetni i svježi proizvodi naših obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava. Prvenstveno mislim na grad Pleternicu i Požeško-slavonsku županiju, ali naravno, i svih onih poljoprivrednih proizvođača koji će željeti svoje proizvode plasirati ovdje, u našem gradu, u najkraćim lancima opskrbe, direktno večer prije ubrano, sljedećeg dana prodano i istog dana konzumirano. Izuzetno sam sretna s današnjim danom zbog naših poljoprivrednika, zbog uvjeta koje im mi kao Grad pružamo, zbog mogućnosti da ćemo evo na jednoj suvremenoj tržnici, dostojnoj 21. stoljeća omogućiti plasman tih kvalitetnih poljoprivrednih proizvoda. Danas smo održali i okrugli stol s našim poljoprivrednicima gdje su prezentirane sve mjere Ruralnog razvoja, ali i novi program Grada Pleternice izravnih pomoći i potpora našim obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima. I kada uzmemo u obzir da mi kao Grad imamo razvijenu Poduzetničku zonu, naš Poduzetnički centar, Pleternički inkubator, ako znamo da naš Grad daje potpore razvoju gospodarstva u ovoj godini vrijedne 1,6 milijuna kuna, onda je i ova tržnica zapravo kruna zaokružene cjeline pomoći i potpora onima koji proizvode, koji stvaraju i koji zapošljavaju na području našeg grada,” rekla je gradonačelnica Jozić.

Nakon Trga bećarca, potom Dječjeg vrtića sada je na redu kamen temeljac za gradsku tržnicu, to su tri vrijedna pleternička projekta, naglasila je ravnateljica Agencije za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju Matilda Copić.

“To nisu jedini projekti na području Pleternice i Požeško-slavonske županije. Na području županije u proteklom periodu isplaćeno je više od milijardu kuna raznih vrsta potpora iz sektora poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja. U gradu Pleternici ugovoreno je pak 127 milijuna kuna različitih vrsta potpora i to su prvenstveno usmjerene na ovakve projekte – na dječje vrtiće, gradske tržnice, društvene domove ali primarno na poljoprivrednike jer je cilj da oni svoje proizvode finaliziraju i plasiraju kako će biti plasirani ovdje,” rekla je Copić.

Uz pleterničke poljoprivrednike svečanosti su nazočili i zastupnik u Hrvatskom saboru Franjo Lucić, požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, gradonačelnik grada Požege Darko Puljašić, gradonačelnica Pakraca Anamarija Blažević, ostali gradonačelnici i načelnici gradova i općina, predsjednik Gradskog vijeća Grada Požege i ravnatelj Opće županijske bolnice dr. Željko Glavić, te drugi gosti i uzvanici.

Vezane vijesti

Dovršavaju se radovi na nogostupu u Brodskom Drenovcu: „Cilj nam je izgradnja ili rekonstrukcija nogostupa u svim naseljima“

Pročitaj više

Započela redovita proljetna sustavna deratizacija na području cijeloga grada

Pročitaj više

Portal Pleternica.hr koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ovih stranica slažete se s korištenjem kolačića. Više o tome

Slažem se
Skip to content