Povratak
Preko 150.000 kuna gospodarstvenicima kroz program Covid potpora

Preko 150.000 kuna gospodarstvenicima kroz program Covid potpora

Konkretno se radi o 80 radnih mjesta, odnosno 24 gospodarstvenika koji su ostvarili pravo na pomoć u iznosu od 1.000, odnosno 3.000 kuna za ugostiteljske djelatnosti - pojasnila je Marija Šarić.

Kako bi se umanjile ekonomske posljedice Covid-19 pandemije, Grad Pleternica donio je odluku o mjerama za ublažavanje negativnih posljedica na gospodarstvo uzrokovanih korona virusom (COVID-19) na području Grada Pleternice. Danas su u prostorijama Interpretacijskog centra Terra Panonica Pleternica, ugovore o dodjeli potpore potpisali Gradonačelnica Pleternice Marija Šarić i poduzetnici a ukupno je potpisano 24 ugovora u vrijednosti 156 tisuća kuna.

– Ovo je direktna pomoć gospodarstvu. Posebno smo zadovoljni jer se proračunska sredstva Grada Pleternice isplaćuju kao dodatak na pomoć Vlade RH, osiguranu kroz mjere HZZ-a za očuvanje radnih mjesta. Konkretno se radi o 80 radnih mjesta, odnosno 24 gospodarstvenika koji su ostvarili pravo na pomoć u iznosu od 1.000, odnosno 3.000 kuna za ugostiteljske djelatnosti – pojasnila je Šarić.

Prigodom potpisa ugovora zahvalila je svim gospodarstvenicima na trudu, radu i angažmanu i u ovom izazovnom vremenu. – Poduzetnici su ti koji nose gospodarski razvoj grada, a nama je u cilju da vi radite, rastete i zapošljavate. Stoga ćemo kao i do sada stajati uz vas u svim vašim projektima, idejama i investicijama, kako kroz Gradsku upravu tako i kroz naš Poduzetnički centar – dodaje.

Istaknula je i kako je raspisan novi natječaj za razvoj gospodarstva. – Kao i proteklih godina i ove godine smo nastavili sa dobrom praksom pomoći pri širenju poslovanja u vidu nabavke strojeva, opreme, educiranja ili proširenja kapaciteta u vidu izgradnje odnosno nadogradnje proizvodnih pogona.

S ciljem olakšavanja procedure i smanjenja papirologije ove godine je natječaj u e-obliku, a možete ga pronaći ovdje. – Konačni cilj je olakšati poduzetnicima, da uz što jednostavniju proceduru dobiju sredstva koja će im pomoći i u konačnici potaknuti zapošljavanje na području grada Pleternice – zaključuje Šarić.

Vezane vijesti

Druženje u prirodi za zlatnu dob: „Ovdje smo da porazgovaramo i da nam ukažete na vaše potrebe“

Pročitaj više

Premijera filma „Kroz Slavoniju u potrazi za Ramom“: Važno je znati otkuda smo došli, što radimo i kamo idemo“

Pročitaj više

Portal Pleternica.hr koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ovih stranica slažete se s korištenjem kolačića. Više o tome

Slažem se
Skip to content