Povratak
Promocija dječjih prava bogatim programom okupila 90-ak sudionika

Promocija dječjih prava bogatim programom okupila 90-ak sudionika

Promocija dječjih prava u sklopu projekta Svijet kroz dječje oči – 3. dio je održana u Hrvatskoj knjižnici i čitaonici, a sastojala se od radio emisije, scenske igre i izložbe dječjih radova. Sve prikazane sadržaje pripremili su članovi Društva naša djeca Pleternica, koji su podijeljeni u tri skupine, kazališna, kreativna i medijska skupina.

Cilj projekta Svijet kroz dječje oči – 3. dio je pripremiti djecu na životne okolnosti, stjecanje novih vještina i samopouzdanja te usmjeravanje prema pozitivnim stranama života i odrastanja. Ovim projektom ostvaruju se ciljevi Unicefove Konvencije o pravima djeteta u kojoj djeca imaju pravo na razvoj u svim vidovima života, uključivši tjelesni, emotivni, psihosocijalni, kognitivni, društveni i kulturni.

Promociju je ukupno posjetilo 90 osoba, 42 djece i 48 odraslih. Scensku igru je osmislila kazališna skupina koju vodi Renata Matičević, koja je ujedno i voditeljica projekata. Radio emisiju je osmislila medijska skupina dok je kreativna skupina pripremila izložbu dječjih radova. Voditelj kreativne i medijske skupine je Tomislav Lombar.

Osim Promocije dječjih prava, promoviran je i projekt Dnevni boravak za djecu i mlade. Otovrena su “vrata” projekta Dnevni boravak za djecu i mlade na jedan dan u Hrvatskoj knjižnici i čitaonici Pleternica. Organizirano je predavanje o igri za roditelje, a asistent projektnih aktivnosti Luka Dokozić prisutnima je ukratko predstavio projekt, nakon čega su roditelji i djeca sudjelovali u raznim radionicama i zajedničkim druženjima. Raspored pojedinih aktivnosti možete pronaći na Facebook stranici Društva naša djeca Pleternica.

Cilj projekta Dnevni boravak za djecu i mlade je organizirati aktivnosti za djecu i mlade koji bi svoje slobodno vrijeme provodili što kreativnije i kvalitetnije. Osnovne aktivnosti su organizirani dnevni boravak za djecu i mlade s edukativnim i kreativnim radionicama te promocija kroz Otvorene dane, sajmove, brošure i edukativne igre. Korisnici projekta su djeca iz vrtića, članovi udruge Društvo naša djeca Pleternica, članovi udruge djece s posebnim potrebama i poteškoćama u učenju-udruge Osmjeh, školska djeca, te mladi na području grada Pleternice. Projekt se provodi u prostorijama koje je grad dao na besplatno korištenje, u vrtiću i školi u suradnji sa partnerskim organizacijama.

Projekt Svijet kroz dječje oči – 3. dio financijski podupire Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Projekt Dnevni boravak za djecu i mlade financijski podupire Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

Vezane vijesti

Dovršavaju se radovi na nogostupu u Brodskom Drenovcu: „Cilj nam je izgradnja ili rekonstrukcija nogostupa u svim naseljima“

Pročitaj više

Započela redovita proljetna sustavna deratizacija na području cijeloga grada

Pročitaj više

Portal Pleternica.hr koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ovih stranica slažete se s korištenjem kolačića. Više o tome

Slažem se
Skip to content