Povratak
Šarić: “Edukacije uz projekt su ključne za prezentaciju kulturne i prirodne baštine Pleternice”

Šarić: “Edukacije uz projekt su ključne za prezentaciju kulturne i prirodne baštine Pleternice”

Projekt interpretacijski centar Terra Panonica, čija je najveća aktivnost bila obnova same zgrade stare kino dvorane, ima i pregršt drugih aktivnosti. Jedna od njih je i edukacija “Osobne interpretacije” koja za cilj ima educirati sudionike o načinu interpretacije sadržaja kulturne i prirodne baštine.

Edukacija održana u listopadu protekle godine koncipirana je kroz 3 dana, a ovih dana dodijeljena su i uvjerenja polaznicima.

Nositelj projekta je Grad Pleternica u suradnji sa projektnim partnerima Javnom Ustanovom za upravljanje zaštićenim područjem PSŽ i Turističkom zajednicom Grada Pleternice.

Direktorica Poduzetničkog centra, Marija Šarić istaknula je kako je zadovoljna odazivom polaznika kao i njihovim dojmovima nakon završene edukacije. – Upravo je ovo ključan segment projekta, jer niti jedan projekt ne može živjeti bez ljudi, u ovom slučaju interpretatora kulturne i povijesne baštine našeg grada. Kroz ovakve segmente gradimo ljudske kapacitete kako bi završetkom Covid-19 pandemije bili spremni prezentirati sva ona bogatstva koja imamo – ističe Šarić.

Uz nju, na podjeli uvjerenja bila je i gradonačelnica Pleternice, Antonija Jozić. – Nastojimo promijeniti mišljenje kako Pleternica nema puno bogatstva koje može predstaviti široj javnosti. Situacija je upravo suprotna, u posljednjih nekoliko godina, usudit ću se reci tek smo zagrebali po površini i vidimo kako već sada imamo uistinu puno baštine koja je itekako zanimljiva i na koju smo izuzetno ponosni. Veseli me i sve veći broj uključenih ljudi koji svakodnevno iznose zanimljive činjenice o našem gradu – navodi Jozić te dodaje da nas tek čeka interpretacija u projektu muzeja Bećarca s kojom ćemo dobiti izuzetno veliku širinu sadržaja koju će biti prezentirana posjetiteljima oba centra.

 

Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj

 

Vezane vijesti

Dovršavaju se radovi na nogostupu u Brodskom Drenovcu: „Cilj nam je izgradnja ili rekonstrukcija nogostupa u svim naseljima“

Pročitaj više

Započela redovita proljetna sustavna deratizacija na području cijeloga grada

Pročitaj više

Portal Pleternica.hr koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ovih stranica slažete se s korištenjem kolačića. Više o tome

Slažem se
Skip to content