Povratak
Šarić: “Novim ulaganjima otvaramo nove mogućnosti skrbi o starijim i nemoćnima”

Šarić: “Novim ulaganjima otvaramo nove mogućnosti skrbi o starijim i nemoćnima”

Potreba za ovakvim objektima je u porastu, a mi želimo pratiti potrebe naših stanovnika. Vjerujem kako će uz postojeće domove izgradnja pleterničkog, ali i onog u Jakšiću rasteretiti sustav i omogućiti svima usluge koje trebaju - rekla je Marija Šarić, gradonačelnica Pleternice.

Osim proširenja vrtića i brojnih potpornih mjera za djecu, Pleternica koristi sve mogućnosti europskih i nacionalnih natječaja kako bi osigurala brojne mjere za treću dob. Tako uz aktivno participiranje u projektu Zaželi, odnosno pomoć u kući te putujući dnevni boravak kao i radionice za treću dob osigurana su sredstva za još jedan strateški projekt iz navedene domene.

– Potpisom ugovora osigurali smo sredstva za izgradnju doma za starije i nemoćne. Projekt je to koji smo rekli realizirati u ovom mandatu, a proistekao je iz potreba naših sugrađana – istaknula je Marija Šarić, gradonačelnica Pleternice nakon današnjeg potpisa ugovora.

Vrijednost investicije je nešto više od 7,8 milijuna eura, a sufinanciranje Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike osigurano je u visini od 6,1 milijuna eura, odnosno gotovo 80 posto.

– Potreba za ovakvim objektima je u porastu, a mi želimo pratiti potrebe naših stanovnika. Vjerujem kako će uz postojeće domove izgradnja pleterničkog, ali i onog u Jakšiću rasteretiti sustav i omogućiti svima usluge koje trebaju – zaključila je Šarić.

Vezane vijesti

Novih 80 tisuća eura osigurano za investicije u pleterničku sportsku infrastrukturu

Pročitaj više

Nastavak realizacije planova mjesnih odbora: „Osim postavljanja javne rasvjete, uređena su dječja igrališta i poljski putevi“

Pročitaj više

Portal Pleternica.hr koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ovih stranica slažete se s korištenjem kolačića. Više o tome

Slažem se
Skip to content