Povratak
Šarić: „Riješili smo dugogodišnji problem“

Šarić: „Riješili smo dugogodišnji problem“

-Zahvaljujem Županijskoj upravi za ceste na pronalasku rješenja ključnog problema u naselju Kuzmica.- izjavila je gradonačelnica Šarić.

Radovi na sanaciji postojećeg propusta potoka Kuzmički u trupu županijske ceste ŽC4116, u naselju Kuzmica privode se kraju.

Postojeći propust je zadržavao naplavine i nanos na ulazu u zacjevljenje, stvarajući uspor te ugrožavajući okolne kuće od poplava stoga se pristupilo sanaciji objekta.

Hidraulički proračun izvršile su Hrvatske vode, Vodnogospodarska ispostava za mali sliv “Orljava – Londža” Požega, vodeći računa o vjerojatnosti pojave velikih voda u promatranom vodotoku – u profilu predmetnog propusta.

-Zahvaljujem Županijskoj upravi za ceste na pronalasku rješenja ključnog problema u naselju Kuzmica. Novim propustom rješava se problem koji je nastajao kod svakog većeg izljeva vodenog vala. Vjerujem da ćemo zajedničkim naporima i u suradnji sa mjesnim odborima u narednom periodu riješiti niz ovakvih manjih, ali ključnih izazova na terenu.- izjavila je Marija Šarić, gradonačelnica Pleternice, prilikom obilaska navedenih radova.

Investitor ovih radova je Županijska uprava za ceste dok je izvođač radova Promet građenje d.o.o. Ugovorena vrijednost radova je 56.308,88 € s PDV-om.

Vezane vijesti

Novih 80 tisuća eura osigurano za investicije u pleterničku sportsku infrastrukturu

Pročitaj više

Nastavak realizacije planova mjesnih odbora: „Osim postavljanja javne rasvjete, uređena su dječja igrališta i poljski putevi“

Pročitaj više

Portal Pleternica.hr koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ovih stranica slažete se s korištenjem kolačića. Više o tome

Slažem se
Skip to content