Povratak
Šarić: “Zahvaljujući znanju koje imamo privlačimo sve više vanjskih sredstava, a time štedimo gradska”

Šarić: “Zahvaljujući znanju koje imamo privlačimo sve više vanjskih sredstava, a time štedimo gradska”

- Mi danas govorimo od postotku od preko 90 posto projekta koji su nam odobreni, smatram kako ta brojka dovoljno govori o načinu našeg rada i o kvaliteti naših projekata - ističe Marija Šarić, direktorica Poduzetničkog centra Pleternica.

Izgradnja društvenog doma u Ratkovici je već u poodmakloj fazi, štoviše pleternička gradonačelnica Antonija Jozić tvrdi kako se potpuni dovršetak očekuje u svega par tjedana. Iako je planiran kao 100 postotna investicija Pleternica, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Eu kroz program održivog razoja zajednice odobrilo je za tu svrhu 250 tisuća kuna.

– Dom u Ratkovici je duga želja tamošnjih mještana i drago mi je da smo ove godine stvorili uvjete za njegovu izgradnju. Moram zahvaliti mještanima na čelu sa Josipom Baltićem, predsjednikom mjesnog odbora na odličnoj suradnji tokom zadnjih godina. Posebno veseli danas potpisano sufinanciranje jer nam ostaje 250 tisuća kuna više u proračunu za nove investcije – rekla je Antonija Jozić.

Potpisivanje ugovora održano je u pleterničkom Interpretacijskom centru Terra Panonica, a osim Pleternice sredstva za razvoj dobile su i sve općine i gradovi uključujući i Požeško-slavonsku županiju. Tom prigodom ministrica Nataša Tramišak istaknula je kako je uručeno 15 ugovora općinama i gradovima vrijednih gotovo četiri milijuna kuna.

– Ulaganja se odnose na društvene domove, škole, domove zdravlja, pješačke staze i ceste. Dakle, onu infrastrukturu koja je vrlo bitna za stanovnike na tom području. Čestitam svima na uspješno prijavljenim projektima i želim uspješnu realizaciju ovih ugovora. Stojimo dalje na raspolaganju kao podrška, kako za korištenje ovih sredstava iz nacionalnih izvora tako i iz fondova EU – rekla je ministrica Tramišak.

Direktorica Poduzetničkog centra, Marija Šarić ističe kako je odnos predanih i prihvaćenih projekata izuzetno visok. – Mi danas govorimo od postotku od preko 90 posto projekta koji su nam odobreni, smatram kako ta brojka dovoljno govori o načinu našeg rada i o kvaliteti naših projekata. Svaki novi projekt, svaka nova kuna koju dobijemo iz vanjskih izvora izuzetno veseli jer time štedimo, odnosno otvaramo si mogućnosti raditi sve one stvari koje nisu prihvatljive putem projekata poput dječjih igrališta u našim naseljima – ističe Šarić.

Navodi i kako je primjer dječjih igrališta uzela ciljano jer uskoro kreće postavljanje dječjih igrališta po našim naseljima.

Vezane vijesti

Dovršavaju se radovi na nogostupu u Brodskom Drenovcu: „Cilj nam je izgradnja ili rekonstrukcija nogostupa u svim naseljima“

Pročitaj više

Započela redovita proljetna sustavna deratizacija na području cijeloga grada

Pročitaj više

Portal Pleternica.hr koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ovih stranica slažete se s korištenjem kolačića. Više o tome

Slažem se
Skip to content