Povratak
Senzacionalan vikend u Pleternici posvećen tradiciji, gastronomiji i sportu

Senzacionalan vikend u Pleternici posvećen tradiciji, gastronomiji i sportu

Izrazito sam ponosna što su u samu organizaciju uključene brojne udruge, tvrtke, institucije i pojedinci koji zajedno rade na tome da Pleternica živi kroz sve svoje manifestacije i u najljepšem svijetlu na pleterničke ulice privuče ovoliki broj posjetitelja – rekla je Marija Šarić, gradonačelnica Grada Pleternice.

Prema najavi, nakon vikenda posvećenog dječjem stvaralaštvu, protekli vikend u Pleternici privukao je one malo starije, brojne zaljubljenike u kulturnu baštinu, tradiciju i gurmanske specijalitete.

Zvuk tambura i mirisi slavonskog fiš paprikaša bili su više nego dovoljni razlozi da u subotu prostor uz Orljavu primami velik broj posjetitelja koji su uz kuharske majstorije 41 natjecateljske ekipe, imali priliku uživati i u poznatim šaranima s rašlja domaćina manifestacije, Pleterničkih Čoraka.

Uz domaćine KUD Orljava Pleternica, pjesme i narodne nošnje članova 15 kulturno umjetničkih društava iz cijele Kontinentalne Hrvatske i Sombora ispunile su ulice Pleternice u najljepšem sjaju, u nedjeljnim poslijepodnevnim satima. Nakon vesele povorke tijekom 40. smotre folklora LIDAS zasjao je i Trg bećarca koji je tijekom nastupa društava bio popunjen do posljednjeg mjesta.

Osim zadovoljnih nepca i uživanja uz raspjevana kulturno umjetnička društva, minuli vikend u Pleternici protekao je i u sportskom ozračju. Dok su šahisti svoje snage odmjeravali u školskoj dvorani, Stadion malih sportova bio je lokacija rivalstva svih osam nogometnih klubova s područja grada u KUP-u Grada Pleternice, iz kojega je kao osvajač prijelaznog pehara izašla ekipa Nogometnog kluba Slavija.

– Ovog vikenda uživali smo u divnim prizorima srčane borbe naših klubova, prizorima dobronamjernog kulinarskog natjecanja na Fišijadi i svoj raskoši tradicije i  kulturne baštine na jubilarnom LIDASU. Izrazito sam ponosna što su u samu organizaciju uključene brojne udruge, tvrtke, institucije i pojedinci koji zajedno rade na tome da Pleternica živi kroz sve svoje manifestacije i u najljepšem svijetlu na pleterničke ulice privuče ovoliki broj posjetitelja – rekla je Marija Šarić, gradonačelnica Grada Pleternice.

Kao točka na i proteklom vikendu bila je nogometna euforija i zajedničko gledanje finalne utakmice Lige nacija Hrvatske nogometne reprezentacije, u organizaciji Savjeta mladih Grada Pleternice i Udruge Mladi za mlade Pleternice. Iako ishod utakmice nije bio onaj priželjkivani, mladi poručuju kako su im srca puna radi zajedništva na ispunjenom trgu te se raduju novim inicijativama u svome gradu.

Vezane vijesti

Novih 80 tisuća eura osigurano za investicije u pleterničku sportsku infrastrukturu

Pročitaj više

Nastavak realizacije planova mjesnih odbora: „Osim postavljanja javne rasvjete, uređena su dječja igrališta i poljski putevi“

Pročitaj više

Portal Pleternica.hr koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ovih stranica slažete se s korištenjem kolačića. Više o tome

Slažem se
Skip to content