Povratak
Svečano obilježen Dan Grada Pleternice i blagdan našega zaštitnika sv. Nikole

Svečano obilježen Dan Grada Pleternice i blagdan našega zaštitnika sv. Nikole

- Unatoč izazovima i preprekama s kojima s susrećemo, tim Gradske uprave i gradskih tvrtki, jasnom vizijom strateški razvija grad – rekla je gradonačelnica Marija Šarić.

Svečana sjednica povodom dana Grada Pleternice i nebeskog zaštitnika svetog Nikole održana je u Interpretacijskom centru Terra Panonica.

Uz gradonačelnicu Mariju Šarić, predsjednika Gradskog vijeća Antu Barbarića i zamjenika gradonačelnice Domagoja Katića, na svečanoj sjednici prisutvovali su i izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske i državni tajnik u Ministarstvu obrane Zdravko Jakop, županica Požeško-slavonske županije Antonija Jozić, počasni građanin Grada Pleternice i umirovljeni general Mladen Markač, zamjenik generalnog direktora Hrvatskih voda Davor Vukmirić, gradonačelnici i načelnici gradova i općina Požeško-slavonske županije na čelu sa Željkom Glavićem, vijećnice i vijećnici gradske skupštine te ostali uvaženi gosti.

Uvodnu riječ imao je predsjednik Gradskog vijeća Anto Barbarić koji nas je prošetao kroz kratku virtualnu šetnju Pleternicom, njezinih 365 dana u 2021.

Gradonačelnica je istaknula da Pleternica danas ima realizirana 33 europska projekta vrijedna 342 milijuna kuna, a u provedbi ili pri završetku je još pet europskih projekata vrijednih 350 milijuna kuna od kojih je najveći projekt aglomeracija – Nužan je to projekt da bi se stvorile temeljne komunalne usluge u okolnim naseljima. Videom smo željeli prikazati ovogodišnju europsku i projektnu priču Grada Pleternice, priča koja mijenja vizure i obrise gradskih ulica te ravnomjernim razvojem umrežava svih 38 naselja sa 11 tisuća stanovnika – navela je Šarić.

Dodaje i kako Gradska uprava ima svoj cilj razvoja grada Pleternice. – Unatoč izazovima i preprekama s kojima s susrećemo, tim Gradske uprave i gradskih tvrtki, jasnom vizijom strateški razvija grad – naglasila je.

– Ne mislim kako su utabane staze ovoga grada gradili samo čelnici koji su izabrani da bi bili ponosni upravljajući njime, nego mislim kako su to učinili i svi vrijedni poduzetnici, obrtnici, članovi udruga i svi građani koji su ga svojim doprinosom stvarali i razvijali da bi on danas bio ovo što je – rekla je u svom govoru Antonija Jozić, županica Požeško-slavonske županije naglasivši kako Pleternicu krasi zajedništvo i kako vjeruje da je upravo to razlog što je Pleternica danas uspješan i razvijen grad.

Nadovezala se kako to zajedništvo nije samo odlika grada Pleternice, nego svih gradonačelnika i načelnika Požeško-slavonske županije čime se izrazito ponosim. – Sve što se radi u Pleternici radi se i na području cijele naše prelijepe županije, jedni uz druge, ravnomjerno razvijamo našu županiju kako bi ona bila mjesto ugodnog življenja za sve njene stanovnike – dodala je.

Čestitke za Dan grada uputili su i zamjenik generalnog direktora Hrvatskih voda Davor Vukmirić te izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića, državni tajnik u Ministarstvu obrane gospodin Zdravko Jakop.

Nagrade povodom Dana grada Pleternice ove su godine primili Klesarstvo Damir Špehar, Hrvatski lovački savez i dr. Damir Sviben. U kulturno-umjetničkom dijelu programa nastupili su učenici Glazbene škole Požega Područnog odjela Pleternica.

Vezane vijesti

Novih 80 tisuća eura osigurano za investicije u pleterničku sportsku infrastrukturu

Pročitaj više

Nastavak realizacije planova mjesnih odbora: „Osim postavljanja javne rasvjete, uređena su dječja igrališta i poljski putevi“

Pročitaj više

Portal Pleternica.hr koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ovih stranica slažete se s korištenjem kolačića. Više o tome

Slažem se
Skip to content