Povratak
Svečano obilježen Dan Grada Pleternice i blagdan našega zaštitnika sv. Nikole

Svečano obilježen Dan Grada Pleternice i blagdan našega zaštitnika sv. Nikole

- Unatoč izazovima i preprekama s kojima s susrećemo, tim Gradske uprave i gradskih tvrtki, jasnom vizijom strateški razvija grad – rekla je gradonačelnica Marija Šarić.

Svečana sjednica povodom dana Grada Pleternice i nebeskog zaštitnika svetog Nikole održana je u Interpretacijskom centru Terra Panonica.

Uz gradonačelnicu Mariju Šarić, predsjednika Gradskog vijeća Antu Barbarića i zamjenika gradonačelnice Domagoja Katića, na svečanoj sjednici prisutvovali su i izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske i državni tajnik u Ministarstvu obrane Zdravko Jakop, županica Požeško-slavonske županije Antonija Jozić, počasni građanin Grada Pleternice i umirovljeni general Mladen Markač, zamjenik generalnog direktora Hrvatskih voda Davor Vukmirić, gradonačelnici i načelnici gradova i općina Požeško-slavonske županije na čelu sa Željkom Glavićem, vijećnice i vijećnici gradske skupštine te ostali uvaženi gosti.

Uvodnu riječ imao je predsjednik Gradskog vijeća Anto Barbarić koji nas je prošetao kroz kratku virtualnu šetnju Pleternicom, njezinih 365 dana u 2021.

Gradonačelnica je istaknula da Pleternica danas ima realizirana 33 europska projekta vrijedna 342 milijuna kuna, a u provedbi ili pri završetku je još pet europskih projekata vrijednih 350 milijuna kuna od kojih je najveći projekt aglomeracija – Nužan je to projekt da bi se stvorile temeljne komunalne usluge u okolnim naseljima. Videom smo željeli prikazati ovogodišnju europsku i projektnu priču Grada Pleternice, priča koja mijenja vizure i obrise gradskih ulica te ravnomjernim razvojem umrežava svih 38 naselja sa 11 tisuća stanovnika – navela je Šarić.

Dodaje i kako Gradska uprava ima svoj cilj razvoja grada Pleternice. – Unatoč izazovima i preprekama s kojima s susrećemo, tim Gradske uprave i gradskih tvrtki, jasnom vizijom strateški razvija grad – naglasila je.

– Ne mislim kako su utabane staze ovoga grada gradili samo čelnici koji su izabrani da bi bili ponosni upravljajući njime, nego mislim kako su to učinili i svi vrijedni poduzetnici, obrtnici, članovi udruga i svi građani koji su ga svojim doprinosom stvarali i razvijali da bi on danas bio ovo što je – rekla je u svom govoru Antonija Jozić, županica Požeško-slavonske županije naglasivši kako Pleternicu krasi zajedništvo i kako vjeruje da je upravo to razlog što je Pleternica danas uspješan i razvijen grad.

Nadovezala se kako to zajedništvo nije samo odlika grada Pleternice, nego svih gradonačelnika i načelnika Požeško-slavonske županije čime se izrazito ponosim. – Sve što se radi u Pleternici radi se i na području cijele naše prelijepe županije, jedni uz druge, ravnomjerno razvijamo našu županiju kako bi ona bila mjesto ugodnog življenja za sve njene stanovnike – dodala je.

Čestitke za Dan grada uputili su i zamjenik generalnog direktora Hrvatskih voda Davor Vukmirić te izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića, državni tajnik u Ministarstvu obrane gospodin Zdravko Jakop.

Nagrade povodom Dana grada Pleternice ove su godine primili Klesarstvo Damir Špehar, Hrvatski lovački savez i dr. Damir Sviben. U kulturno-umjetničkom dijelu programa nastupili su učenici Glazbene škole Požega Područnog odjela Pleternica.

Vezane vijesti

Pleterničani i gosti ispunili šor: “Hvala vam što ste svojim dolaskom iskazali ljubav prema tradiciji”

Pročitaj više

Velikih 15 godina manifestacije “Običaji starog zavičaja”

Pročitaj više

Portal Pleternica.hr koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ovih stranica slažete se s korištenjem kolačića. Više o tome

Slažem se
Skip to content