Povratak
Svečano otvoren teren ŠRC Slavija

Svečano otvoren teren ŠRC Slavija

“Ovo je samo jedan u nizu projekata kojeg završavamo, a koji služi za naše mlade i najmlađe koji će, nadamo se, uz ovako kvalitetne sadržaje, stasati u kvalitetne i zdrave odrasle osobe, a to je preduvjet razvoja svake zajednice.”

”Sanacija terena na ŠRC-u Slavija” projekt je financiran sredstvima Ministarstva turizma i sporta u okviru natječaja za sufinanciranje izgradnje, građevinskog zahvata i opremanja sportskih građevina u 2021. godini. Nositelj projekta vrijednog gotovo 1.5 mil kn je Grad Pleternica.

Na završnoj konferenciji, uz gradonačelnicu Mariju Šarić prisustvovali su ravnatelj Uprave za sport u Ministarstvu turizma i sporta Krešimir Šamija, zamjenik županice Ferdinand Troha, predsjednik nogometnog kluba Slavija Marinko Markota, zamjenik gradonačelnice Domagoj Katić, načelnik susjedne Općine Jakšić Ivica Kovačević te predstavnici udruga, roditelji i djeca.

“Ovaj projekt krenuo je u jubilarnoj 95. godini postojanja NK Slavija prošle godine, a sada je završen i tom vremenu bila je neophodna sanacija jer naš klub ima registrirano oko 150 igrača u svim selekcijama kojih je sedam. Grad je s klubom odlučio uložiti u sport koji okuplja našu mladost i to je bilo prioritetno. Nadam se da ćemo kroz sljedeće razdoblje ostvariti nove ciljeve i planove, a Grad Pleternica ima sluha i zahvalni smo na lijepoj sinergiji koja nam je poticaj,” naglasio je predsjednik NK Slavija Marinko Markota.

“Ovo je samo jedan u nizu projekata kojeg završavamo, a koji služi za naše mlade i najmlađe, za djecu i mlade koji će, nadamo se, uz ovako kvalitetne sadržaje, stasati u kvalitetne i zdrave odrasle osobe, a to je preduvjet razvoja svake zajednice. Posebno zahvaljujemo ministarstvu turizma i sporta jer nas prati kroz brojne projekte, ne samo sportske nego i projekte uređenja i stavljanja u funkciju kulturne i prirodne baštine. Svi projekti koje financira ministarstvo nama daju vjetar u leđa i pomažu da sve ono najbolje što imamo stavimo u funkciju kao zalog za održivi razvoj grada Pleternice,” rekla je gradonačelnica Šarić.

Prigodnim riječima uspješni završetak još jednog pleterničkog projekta pozdravio je i zamjenik županice Ferdinand Troha, a uspjeh i dobru suradnju s ministarstvom istaknuo je i ravnatelj Uprave za sport Krešimir Šamija.

“Ponosni smo na sve sportske sadržaje koje financiramo kroz naš projekt ulaganja u infrastrukturu. Ovo je jedan od stotinjak projekata ovakve vrste u protekle tri godine, a upravo je u pripremi odluka za ovogodišnje financiranje gdje će biti oko 40 projekata u iznosu od 30 milijuna kuna. Činimo sve kako bi povećai iznos sredstava koji se izdvaja s razine središnje države upravo na ovakve manje projekte u svim dijelovima Lijepe naše,” rekao je Šamija.

Sanirani teren otvoren je simboličnim puštanjem balona, a vježbom i razgibavanjem na terenu događaj su uljepšali mališani Dječjeg vrtića Tratinčica i mladi nogometaši Slavije.

Vezane vijesti

Nastavak realizacije planova mjesnih odbora: „Osim postavljanja javne rasvjete, uređena su dječja igrališta i poljski putevi“

Pročitaj više

Dovršavaju se radovi na nogostupu u Brodskom Drenovcu: „Cilj nam je izgradnja ili rekonstrukcija nogostupa u svim naseljima“

Pročitaj više

Portal Pleternica.hr koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ovih stranica slažete se s korištenjem kolačića. Više o tome

Slažem se
Skip to content