Povratak
U pogon pušten sustav E-rasvjeta sufinanciran sredstvima FZOEU

U pogon pušten sustav E-rasvjeta sufinanciran sredstvima FZOEU

Pleternica je strategijom razvoja zacrtala smjernice razvoja u smjeru energetski učinkovitog grada. Upravo je to u posljednjim godinama, zahvaljujući između ostalog i sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost realizirala u velikoj mjeri. Uz malu hidroelektranu Pleternica je u posljednjim godinama postavila i 3 solarne elektrane na novoizgrađene zgrade, Hrvatsku knjižnicu i čitaonicu, Poduzetnički inkubator i Dječji vrtić Tratinčica. Uz to, rekonstrukcijom ulice Matije Gupca ujedno i državne ceste D525 postavljena je i nova energetski učinkovita LED javna rasvjeta. Sve su to investicije koje, ako bi se postotno izrazili donose uštede od 60 do 80 posto.

Kako bi efektivnije i brže omogućili stanovnicima Pleternice ove godine je u rad pušten i program kojim građani mogu prijaviti kvar na lampi. Program je kao i prethodne investicije sufinanciran sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

– S obzirom na to da smo izradili energetski pregled javne rasvjete u kojem smo evidentirali sva mjerna mjesta i sve lampe na području Pleternice odlučili smo se odići korak dalje i tu evidenciju iskoristiti u jednom sustavu koji će našim građanima omogućiti jednostavniju prijavu kvara, a nama mogućnost bržeg djelovanja. Sustav je automatiziran tako da svaku prijavu dobijemo na računalo te ju prosljeđujemo dalje koncesionaru koji nakon toga vrši zamjenu. Zahvalna sam što FZOEU prati naše projekte te što zajedničkim snagama ostvarujemo ciljeve i Strategije razvoja Grada Pleternice, ali i europske energetske strategije – kazala je Antonija Jozić, gradonačelnica Grada Pleternice.

Aplikacija se nalazi na web stranici www.pleternica.hr te ju mogu svi koristiti.

Vezane vijesti

Dovršavaju se radovi na nogostupu u Brodskom Drenovcu: „Cilj nam je izgradnja ili rekonstrukcija nogostupa u svim naseljima“

Pročitaj više

Započela redovita proljetna sustavna deratizacija na području cijeloga grada

Pročitaj više

Portal Pleternica.hr koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ovih stranica slažete se s korištenjem kolačića. Više o tome

Slažem se
Skip to content