Povratak
“Uspješno smo koristili sredstva EU i svojim iskustvom želimo realizirati zajedničke ciljeve s partnerima”

“Uspješno smo koristili sredstva EU i svojim iskustvom želimo realizirati zajedničke ciljeve s partnerima”

Želimo proširiti naša poznanstva i stvoriti nove partnere kako bi na taj način dodatno proširili spektar natječaja na kojima možemo privući europska sredstva za razvoj Pleternice - istaknula je Marija Šarić, gradonačelnica Pleternice.

Brojni su projekti realizirani europskim sredstvima u Pleternici čime je ona postala partner sa iskustvom i znanjem u u provođenju istih. S ciljem daljnjeg razvoja, ali pomoći drugim partnerima posebice u kontekstu prekogranične suradnje, pleternička gradonačelnica Marija Šarić je sudjelovala na Centralna Business forumu u Vitezu te nakon toga i na Festivalu bunjevački pisama u Subotici gdje je održan i sastanak sa Hrvatskim nacionalnim vijećem.

– Kada pričamo o EU natječajima percepcija je da su svi isti i da se je dovoljno samo prijaviti, no u praksi je situacija bitno drugačija i zapravo rijetko da se pojave dva identična natječaja. Svaki od njih ima različite komponente, a mi smo kroz godine uspjevali dobivati sredstva iz svih poziva. Upravo zato želimo proširiti naša poznanstva i stvoriti nove partnere kako bi na taj način dodatno proširili spektar natječaja na kojima možemo privući europska sredstva za razvoj Pleternice – istaknula je Šarić.

Podjetila je na suradnju s Tomislavgradom kroz koju je financiran Trg bećarca. – I sada provodimo projekt u suradnji s Tomislavgradom, a drago mi je da smo završili projekt sa Hrvatskom glazbenom udrugom Festival bunjevački pisama iz Subotice kojim je sufinanciran Ljetni tamburaški kamp u Pleternici te adaptacija Tamburaške kuće čijem otvorenju smo prisustvovali – dodaje.

U Subotici je održan i sastanak sa krovnom hrvatskom organizacijom u Srbiji Hrvatskim nacionalnim vijećem koje je na čelu s Jasnom Vojnić, predsjednicom HNV-a ugostilo izaslastvo Požeško-slavonske županije među kojima i Pleternicu.

– Podrobnije smo upoznali potrebe Hrvata u Srbiji i njihove ciljeve te kroz prezentaciju naših ciljeva došli do zajedničkih mogućnosti suradnje koje ćemo zasigurno iskoristiti u vremenu pred nama kako bi se što bolje pripremili za nove natječaje prekogranične suradnje – zaključila je Šarić.

Vezane vijesti

Novih 80 tisuća eura osigurano za investicije u pleterničku sportsku infrastrukturu

Pročitaj više

Nastavak realizacije planova mjesnih odbora: „Osim postavljanja javne rasvjete, uređena su dječja igrališta i poljski putevi“

Pročitaj više

Portal Pleternica.hr koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ovih stranica slažete se s korištenjem kolačića. Više o tome

Slažem se
Skip to content