Povratak
Ususret Devetnici održan tematski sastanak vodstva Stožera CZ Požeško-slavonske

Ususret Devetnici održan tematski sastanak vodstva Stožera CZ Požeško-slavonske

- Naši djelatnici će kao i svih ovih godina biti pomoć svim hodočasnicima te će biti zaduženi zajedno sa djelatnicima policije za usmjeravanje i organiziranje prometa i parkirnih površina kao i svih onih zadataka kako bi i dalje naš grad Devetnicu proslavio dostojanstveno i u miru - kazala je Jozić.

Kako bi ostvarili maksimalnu koordinaciju, a vezano uz provođene epidemioloških mjera u cilju zaštite od pandemije Covid-19 virusa za vrijeme trajanja Devetnice Gospi od Suza u Pleternici održan je tematski sastanak na kojem je bilo prisutno vodstvo Stožera CZ PSŽ i Grada Pleternice, rektor Svetišta Antun Ćorković i Antonija Jozić, gradonačelnica Pleternice.

Ćorković je tako istaknuo kako će župa zajedno sa svojim volonterima odraditi sve što se od njih traži.

– Pratili smo organizacije misa u posljednje vrijeme i jasno nam je kako moramo učiniti maksimum da spriječimo širenje pandemije. Sve će mise kao i do sada biti vani i to nam je velika prednost jer je brdo dovoljno veliko kako bi se mogao održavati razmak između ljudi. Naravno da će ljudi koji zajedno stanuju biti jedno kraj drugoga i tu neće biti potrebno održavati nikakve posebne razmake – rekao je Ćorković.

Uz to, dodaje kako će zajedno sa Gradom organizirati punktove s dezinficijensom, a sama ispovijed će također biti organizirana sa pregradama između svećenika i vjernika.

– U Svetištu smo svake godine prisutni kao pomoć našem župniku i rektoru Svetišta u organizaciji i financiranju potreba. Uz Devetnicu imamo i aktivnosti u samom gradu koje će proteći u skladu s epidemiološkim preporukama i ograničenjima. Naši djelatnici će kao i svih ovih godina biti pomoć svim hodočasnicima te će biti zaduženi zajedno sa djelatnicima policije za usmjeravanje i organiziranje prometa i parkirnih površina kao i svih onih zadataka kako bi i dalje naš grad Devetnicu proslavio dostojanstveno i u miru – kazala je Jozić.

Vezane vijesti

Novih 80 tisuća eura osigurano za investicije u pleterničku sportsku infrastrukturu

Pročitaj više

Nastavak realizacije planova mjesnih odbora: „Osim postavljanja javne rasvjete, uređena su dječja igrališta i poljski putevi“

Pročitaj više

Portal Pleternica.hr koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ovih stranica slažete se s korištenjem kolačića. Više o tome

Slažem se
Skip to content