Povratak
Uz brojne plakete i zahvalnice proslavljen veliki jubilej NK Slavija

Uz brojne plakete i zahvalnice proslavljen veliki jubilej NK Slavija

Nogomet je kažu, najvažnija sporedna stvar na svijetu, međutim u malim sredinama poput naše Pleternice on je možda i više od toga. NK Slavija već 90 godina okuplja i radi sa djecom što je vjerojatno i najvažniji cilj svakog nogometnog kluba. Tako danas naša Slavija broji 135 registriranih igrača, a kada tome dodamo ljude koji vode klub, sponzore, skupštinu, volontere, trenere dolazimo do fascinantne brojke koja prelazi 300 zaljubljenika u najveći nogometni klub u Pleternici.

Na svečanoj sjednici povodom velikog jubileja prikazan je film koji je za cilj imao u kratkim crtama ispričati bogatu povijest Slavije te sve njene kako lijepe tako i teške trenutke. Posebni naglasak govornici su dali na posljednjih 5 godina u kojima Slavija bilježi najveće uspjehe.

Marinko Markota, predsjednik kluba se zahvalio svim dosadašnjim predsjednicima te svim njihovim suradnicima koji su godinama vodili Slaviju ka ovome što je danas.

Pleternička gradonačelnica Antonija Jozić je istaknula kako je sport sastavni dio života jednog grada. – Za uspjeh Slavije je najzaslužniji kontinuitet, vrijeme provedeno u kvalitetnom radu. Svjesna sam potrebe za infrastrukturnim proširenjem i zbog toga smo izradili svu potrebnu dokumentaciju kako bi taj projekt prijavili na natječaje EU fondova. Mi ćemo to i učiniti, izgraditi, ali vi morate biti tu, vi ste temelj koji će to koristiti, bez vas nema ničega. Čestitam vam na svim uspjesima kao rođendan našeg dragog kluba – istaknula je Jozić.

Gostima se je obratio i Franjo Lucić, dugogodišnji predsjednik kluba te je istaknuo kako je malo klubova koji se mogu podičiti ovakvo poviješću kao Slavija kao i vrhunskim rezultatima ostvarenima kroz povijest. Drago Lucić, predsjednik županijskog nogometnog saveza je kazao kako je ponosan na sve učinjeno te izrazio vjeru u budućnost i nastavak kvalitetnog rada Slavije. Za kraj se obratio i dugogodišnji tajnik Hrvatskog nogometnog saveza, a danas savjetnik predsjednika HNS-a Zorislav Srebrić. – Drago mi je da mogu biti danas sa vama, upravo zahvaljujući ovakvim klubovima, predanom radu, kontinuitetu te suradnji Hrvatska ostvaruje odlične rezultate – kazao je Srebrić.

Na kraju svečanog dijela dodjeljene su i plakete i zahvalnice i to Daliboru i Damiru Bognaru za odlične rezultate Slavije u proteklim godinama, Peri Golubu, dugogodišnjem treneru i ikoni pleterničkog sporta. Gradu Pleternici, HNS, Građankom nogometnom klubu Dinamo te županijskom nogometnom savezu. Isto tako zahvalnice su dobili i igrači Slavije stariji od 70 godina, njih 16.

Vezane vijesti

Dovršavaju se radovi na nogostupu u Brodskom Drenovcu: „Cilj nam je izgradnja ili rekonstrukcija nogostupa u svim naseljima“

Pročitaj više

Započela redovita proljetna sustavna deratizacija na području cijeloga grada

Pročitaj više

Portal Pleternica.hr koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ovih stranica slažete se s korištenjem kolačića. Više o tome

Slažem se
Skip to content