Povratak
Važne informacije: “Vatrogasci s korpama na terenu. Ne prilaziti oštećenim zgradama, zabranjen ulazak u parkove”

Važne informacije: “Vatrogasci s korpama na terenu. Ne prilaziti oštećenim zgradama, zabranjen ulazak u parkove”

Sva moguća pomoć u ovom trenutku je na terenu i sanira se nastala šteta - istaknula je Marija Šarić, gradonačelnica Pleternice.

Jutro nakon olujnog nevrijemena koje je poharalo velik dio Pleternice i pripadajućih naselja teče radno po prioritetima.

– Jutros smo odmah ponovno obišli teren i razgovarali s Mjesnim odborima da vidimo gdje su nam prioriteti za rad. Isto tako održali smo i sastanak s centralnim vatrogasnim društvom Pleternica i Javnom vatrogasnom postrojbom. Sva moguća pomoć u ovom trenutku je na terenu i sanira se nastala šteta – istaknula je Marija Šarić, gradonačelnica Pleternice.

Apelira na poštivanje mjera opreza i zabrane ulaska u zone sanacije i zone gdje je nastala šteta. – Trenutačno su prioriteti još uvijek stambeni objekti, a sve prijave za sanaciju se vrše pozivom na broj 112, nakon toga po redoslijedu prijava i mogućnostima će vatrogasci s korpama doći na teren i sanirati štetu – ističe Šarić.

Osvrnula se i na pleternički park te je istaknula kako Hrvatske šume rade na odvozu oštećenih grada i porušenih stabala, a sve potencijalne i oštećene grane će biti odstranjene u dogovoru sa Javnom ustanovom za upravljanje zaštićenim područjem požeško-slavonske županije i Hrvatskim šumama.

Što se tiče radova na elektroenergetskoj mreži, djelatnici HEP-a su od sinoć na terenu, prioritetno na sanaciji i uspostavi visokonaponske mreže, a nakon toga niskonaponske. Kvarovi na elektroenergetskoj mreži prouzročili su i prestanak rada mobilnih uređaja na jednom dijelu grada zbog odašiljača koji je također ostao bez napajanja.

Vezane vijesti

Novih 80 tisuća eura osigurano za investicije u pleterničku sportsku infrastrukturu

Pročitaj više

Nastavak realizacije planova mjesnih odbora: „Osim postavljanja javne rasvjete, uređena su dječja igrališta i poljski putevi“

Pročitaj više

Portal Pleternica.hr koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ovih stranica slažete se s korištenjem kolačića. Više o tome

Slažem se
Skip to content