Povratak
Zaključen dvodnevni seminar gajdašica i gajdaša: “Ovakvim edukacijama podižemo kvalitetu rada KUD-ova”

Zaključen dvodnevni seminar gajdašica i gajdaša: “Ovakvim edukacijama podižemo kvalitetu rada KUD-ova”

- Ovakvim edukacijama podižemo kvalitetu naših kulturno umjetničkih društava koji u posljednjim godinama imaju visok nivo odgovornosti prilikom predstavljanja Pleternice na raznim smotrama, jer ipak oni dolaze iz Grada bećarca - rekla je Marija Šarić, gradonačelnica Pleternice kroz smijeh.

Dvodnevni seminar pod vodstvom poznatog graditelja i svirača tradicijskih instrumenata Stjepana Večkovića, financiran od strane Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske došao je svome kraju, a sudeći po komentarima polaznika edukacija ovog tipa je bila pun pogodak.
– Središte pozornosti bilo je usmjereno na učenje sviranja aerofonih instrumenata – gajdi, dvojnica i diplica, a za sudjelovanje u seminaru nije bilo potrebno posjedovati instrumente. Važno je da su polaznici došli s velikom voljom za učenje novih stvari – ističe Jasna Hoffmann, ravnateljica Javne ustanove Pleternica.
Uistinu, 20-ak okupljenih, posebice mladih pozorno je slušalo i upijalo sve, za njih, nove informacije. To je, navodi Marija Šarić, gradonačelnica Pleternice uspjeh i pokazatelj kako tradicionalni instrumenti imaju itekako pažnju djece i mladih.
– Na nama kao Gradu je da kroz ovakve projekte pružamo mogućnosti zainteresiranoj publici, a kada vidimo da se na takve radionice odazivaju u prvom redu mladi onda nema sumnje kako je ovo itekako dobar smjer. Ovakvim edukacijama podižemo kvalitetu naših kulturno umjetničkih društava koji u posljednjim godinama imaju visok nivo odgovornosti prilikom predstavljanja Pleternice na raznim smotrama, jer ipak oni dolaze iz Grada bećarca – navodi Šarić kroz smijeh.

Vezane vijesti

Završena Škola plivanja: „Imamo 26 novih plivača s pleterničkog područja“

Pročitaj više

Započela 3. faza radova na vatrogasnom domu u Požeškoj Koprivnici: „Primarni cilj nam je ravnomjeran razvoj svih naselja“

Pročitaj više

Portal Pleternica.hr koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ovih stranica slažete se s korištenjem kolačića. Više o tome

Slažem se
Skip to content