Povratak
Započeli radovi na izgradnji dječjeg igrališta u parku!

Započeli radovi na izgradnji dječjeg igrališta u parku!

Jučer su započeli radovi na izgradnji potpuno novog dječjeg igrališta u našem gradskom parku. Obuhvaća 12 sprava i bit će složeno u 3 segmenta, jedan za najmlađe do 3 godine starosti, jedan za one od 3 do 6, a jedan za djecu stariju od 6 godina tako da će svi moći pronaći one sprave koje su im zanimljive. Bit će postavljena i sprava za djecu s posebnim potrebama, a ukupna površina na koje će biti postavljenje je oko 500 četvornih metara.

Grad Pleternica je preko Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU osigurao 320.000 kuna za izgradnju igrališta te će ono u naredna 3 tjedna biti i postavljeno na zadovoljstvo onih najmanjih, ali i njihovih roditelja koji će imati krasan i siguran prostor za svoju djecu.

Gradonačelnica Antonija Jozić je izrazila zadovoljstvo zbog još jednog projekta koji se radi bespovratnim sredstvima. -Prva faza radova u parku obuhvaća radove postavljanja elektro instalacija i instalacija vode za buduću javnu rasvjetu parka i male fontane-pojilice koji su predviđene projektom u nekoj drugoj fazi. Prije postavljanja sprava postavit će se antistresna podloga kako bismo zadovoljili suvremene standarde. Ovo je tek prva faza uređenja parka, vrijedna je oko 500.000 kuna i zahvaljujem se Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU koje je prepoznalo važnost ovog projekta i odobrilo sredstva za njegovu realizaciju – kazala je Jozić.

Najveća zahvala ide našoj djeci koja su sudjelovala na radionici i kroz anketni upitnik odlučila koje sprave žele u našem u gradskom parku.

 

Vezane vijesti

Dovršavaju se radovi na nogostupu u Brodskom Drenovcu: „Cilj nam je izgradnja ili rekonstrukcija nogostupa u svim naseljima“

Pročitaj više

Započela redovita proljetna sustavna deratizacija na području cijeloga grada

Pročitaj više

Portal Pleternica.hr koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ovih stranica slažete se s korištenjem kolačića. Više o tome

Slažem se
Skip to content